Kā izmantot gurķu marinādi: pieredzējušas saimnieces to neizlej

Ja nezini, kur izmantot marinādi, tad tev palīdzēs satriecošas un vienkāršas mērces recepte.

Kad no gurķiem paliek marināde, daudzi dalās divās nometnēs: kāds to izlej, bet kāds pēc vētraina vakara izdzer. Tomēr ir jauns veids, kas pārsteigs pat izsmalcinātus viesus.

Kur izmantot gurķu marinādi

Gurķu marināde var padarīt majonēzi mazāk taukainu un piešķirt tai nedaudz pikantuma. Galvenais ir zināt, kādās proporcijās pagatavot improvizēto mērci.

Lasi vēl: Dabīgs audums vai sintētisks? Stilists stāsta, kā izvēlēties apģērbu bērniem

Lai to izdarītu, pietiek majonēzei pievienot marinādi proporcijā 1:3. Pēc tam rūpīgi samaisa līdz viendabīgai masai. Tieši tādu pašu triku var veikt ar skābo krējumu. Tādējādi tā var kļūt par atsvaidzinošu salātu mērci, piedevu pelmeņiem vai makaroniem.

Ko darīt ar atlikušo marinādi

Šķidrumu no gurķiem var izmantot arī šašlika, zivju vai sīpolu marinēšanai. Gardēžiem, kuriem patīk eksperimentēt, vajadzētu pamēģināt marinādē vārīt kartupeļus salātiem. Tas piešķirs garnīram pikantas notis, un šī kartupeļu versija noteikti patiks jūsu mīļajiem.

Marināde noderēs arī kā parastā etiķa aizstājējs. To var pievienot salātiem garšas uzlabošanai vai borščam, lai saglabātu biešu krāsu.

Jūs būsiet pārsteigti, bet parastā marināde palīdzēs notīrīt netīras pannas un grilus. Pirms mazgāšanas pietiek tos pārliet ar šo šķidrumu un atstāt mierā uz kādu laiku.

Turklāt marināde uztur augsnē skābu vidi augiem, kuriem tas nepieciešams (hortenzijām, rododendriem, acālijām). Lai to izdarītu, vienkārši aplaistiet augsni ap ziediem ar sālījumu.

Pievienot komentāru