Jūs to darāt nepareizi: eksperts stāsta, kā mazgāt džinsus veļas mašīnā

Džinsi ir gandrīz visiem, un lielākā daļa no mums tos mazgā ierastajā veidā – veļas mašīnā, režīmā “kokvilna” un vidējā (vai pat augstā) temperatūrā. Un tieši šeit mēs pieļaujam kļūdas.

Viena no amerikāņu džinsu apģērbu zīmola dibinātāja un radošā direktore sniedza dažus vienkāršus padomus par to, kādā temperatūrā mazgāt džinsus, kāds ir tiem piemērotākais režīms un cik bieži tie jāmazgā, lai tie ilgāk kalpotu.

Kā pareizi mazgāt džinsus veļas mašīnā – 3 eksperta padomi

Losandželosā bāzētā sieviešu un džinsa apģērbu zīmola Pistola dibinātāja un radošā direktore Greisa Na stāsta par galvenajām džinsu mazgāšanas niansēm. Pēc viņas teiktā, jūs droši varat tos sūtīt veļas mašīnā, taču ievērojiet trīs pamatnoteikumus:

Džinsu apģērbu mazgāšanai veļas mašīnā jābūt tikai maigajā režīmā (tas parasti nodrošina zemu temperatūru);

Mazgāšanai jāizmanto maigi tīrīšanas līdzekļi, lai nesabojātu audumu;

Džinsu apģērbu vislabāk žāvēt gaisā, nevis automātiskajā žāvētājā – žāvētājs, tāpat kā veļas mašīna, samazina džinsu “mūžu”.

Tāpat eksperte iesaka atteikties no visa veida balinātājiem, pat ja tie ir drošas krāsas – ar laiku tie nolieto džinsa šķiedras, un rezultātā džinsi izskatīsies maisveidīgi.

Lasi vēl: Vācijā tualetes papīru ievieto ledusskapī, un tam ir pamatos iemesls

Cik bieži jāmazgā džinsi?

Eksperte norāda, ka šajā gadījumā ir svarīgi nepārspīlēt – džinsus var “pārmazgāt”.

“Veļas mazgāšanas un žāvēšanas mašīnas laika gaitā bojā audumu. Tas noved pie auduma bojāšanās vietās, kur parasti to nevēlamies, piemēram, uz dibena un ceļgaliem,” saka Greisa Na.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Tāpēc džinsi veļas mazgājamajā mašīnā jāmazgā pēc iespējas mazāk: eksperte iesaka tos valkāt tik ilgi, cik ilgi varat iztikt bez mazgāšanas. Ja džinsi ir labi izgatavoti un izturīgi, tos bez mazgāšanas var nēsāt vismaz nedēļu.

 

 

Leave a Comment