Jo sieviete gudrāka, jo mazāk viņa vēlas bērnus. Jauns pētījums… Interesanti ekspertu secinājumi!

Ja ticam Satosi Kanadzava, jo augstāks sievietei intelekts, jo mazāka ir viņas vēlme dzemdēt bērnus, raksta Cosmopolitan.

Satosi Kanadzava ir zinātnieks evolucionārās psiholoģijas jomā. Vairāk nekā 90 rakstu un darbu autors šajā sfērā. Strādā Londonas ekonomikas un politisko zinātņu skolā.

Viņš noskaidroja, ka ar katrām 15 ballēm pie IQ, vēlme kļūt par māti samazinās par 25 %.

Kāpēc tā? Ar to arī mēs atšķiramies no dzīvniekiem! Cilvēks var labprātīgi atteikties no pēctečiem. Evolucionāri visi dzīvie organismi ir ieprogrammēti turpināt sugu.

Reproduktīvie panākumi ir nepieciešami izdzīvošanai. Bet dažas cilvēku dzimtes pārstāves darbojas pretēji dabai.

Šajā sarakstā nonākušas Opra Vinfrija, Dženifera Anistone, Elena Dedženeresa un daudzas citas.

Agrāk sievieti cienīja tikai par viņas spēju dzemdēt bērnu, nodrošināt mantinieku, turpināt dzimtu. Tagad tas vairs nav nemaz tik svarīgi.

Sieviešu daudzums, kuras atsakās no kļūšanas par mātēm, kļūst aizvien vairāk. 2010. gadā katrai piektai amerikānietei nebija bērnu vecumā, kad viņas organisma reproduktīvie resursi jau bija izsmelti.

Viegli iekrist sociālajos stereotipos, kurus jums uzspiež sabiedrība. Mūsdienās dzemdēt bērnu ir nevis nepieciešamība, bet gan nopietns solis. Ne visi to dara apzināti, bet tas taču ir ļoti svarīgi. Piekrītat?

Vai jūs piekrītat tam, ka gudras sievietes aizvien biežāk nevēlas dzemdēt bērnus?

avots: soulpoust.ru

Pievienot komentāru