8 vingrinājumi, kas palīdz kakla osteohondrozes gadījumā. Sāp spranda? Jūs esat riska grupā!

Spranda osteohondroze ir slimība, kas diemžēl nav reta. Tā ir mugurkaula slimība, kad kakla daļas starpskriemeļu diski berzējas viens gar otru.

Slimniekam sākas sāpes kakla un pakauša daļā, kas var spiest arī uz plecu jostu un roku. Tāpat raksturīga sāpju pastiprināšanās pie minimālas fiziskas slodzes uz roku, klepus, šķaudīšanas gadījumā.

Citi slimības simptomi – vispārējs vājums, nogurums, galvas reiboņi, ekstremitāšu nejūtīgums, ģīboņi,  krakšķēšana pagriežot un noliecot galvu. Nopietnākas osteohondrozes pazīmes – troksnis ausīs, redzes asuma un dzirdes pasliktināšanās un sāpes sirds apvidū.

Galvnie šīs slimības rašanās iemesli – maza fiziskā aktivitāte, nepareiza un neracionāla ēšana, sāls nogulsnes kakla skrimšļu rajonā, vielmaiņas traucējumi, ilgstošs darbs pie datora, ilgstoša atrašanās pie automašīnas stūres…Paši saprotat, mūsdienas riska grupā ietilpst gandrīz visi!

Par laimi, no šīs sāpīgā traucējum var atbrīvoties ar samērā vienkāršiem vingrinājumiem.

  1. Nolaidiet zodu. Pagrieziet galvu 5 reizes pa labi, pēc tam 5 reizes pa kreisi.
  2. Nedaudz piepaceliet zodu. Atkal pagrieziet galvu 5 reizes pa labi, pēc tam 5 reizes pa kreisi.
  3. Nolieciet galvu pa labi, cenšoties ar ausi pieskarties plecam. Atkārtojiet 5 reizes, pēc tam atkārtojiet to pašu 5 reizes uz kreiso pusi.
  4. Turiet galvu taisni un, pārvarot saspringto kakla muskuļu saspringumu, piespiediet zodu pie atslēgas kaula. Zoda galam jāvirzās uz priekšu.

  1. Piespiediet pieri pie plaukstas un sasprindziniet kakla muskuļus. Šo vingrinājumu veiciet 3 reizes pa 7 sekundēm.
  2. Sasprindzinot kakla muskuļus, ar kreiso vaigu uzspiediet uz kreisās plaukstas (3 reizes pa 7 sekundēm). Tagad ar labo vaigu uzspiediet uz labo plaukstu (3 reizes pa 7 sekundēm).
  3. Turot zodu taisni, uzlieciet rokas uz pakauša. Ar pakausi uzspiediet uz rokām 3 reizes pa 7 sekundēm.
  4. Sakrustojiet roku pirkstus un novietojiet tos zem zoda. Ar zodu uzspiediet uz rokām 3 reizes pa 7 sekundēm.

Jūs redzēsiet: pavisam drīz varēsiet kustināt kaklus bez sāpēm un krakšķēšanas!

avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru