Japāņu speciālists atklāj, kuriem augiem guļamistaba ir īstā vieta

Vai jūs bieži pamostaties “salauzts” pēc miega? Kādreiz es tā jutos, līdz japāņu ainavu dizainers un fen šui speciālists manā guļamistabā neizvietoja “pareizos” augus.

Tīrs, ar skābekli bagāts gaiss ļoti ietekmē miega kvalitāti. Ir daži augu veidi, kas darbojas kā filtri un ne tikai bagātina telpu ar noderīgām vielām, bet arī absorbē oglekļa dioksīdu, kas veidojas miega laikā.

Šodien mēs jums pastāstīsim, kādus augus var un vajag novietot guļamistabā un kādus nevajadzētu. Japāņu dizainera un fen šui meistara padomi!

Pozitīvā ietekme guļamistabā

Ir svarīgi izvēlēties augus, kas veicina skābekļa izdalīšanos un oglekļa dioksīda uzsūkšanos, jo naktī mūsu elpošana kļūst viegla un vienmērīga, tāpēc arī gaisam jābūt pēc iespējas tīrākam un svaigākam.

Ko likt guļamistabā? Protams, fikusu! Tas patiešām ir labākais skābekļa ražotājs, dezinficē telpu. Vai zinājāt, ka fikuss savāc putekļus, un šī auga molekulas tos pārstrādā savos audos? Turklāt bioenerģētiķi atzīmē arī fikusa pozitīvo ietekmi uz cilvēka garastāvokli.

Hamedoreja būs ļoti aktuāla apkures sezonas sākumā, kad ievērojami samazinās mitrums, palielinās nogurums. Šis augs absorbē kaitīgos savienojumus no atmosfēras, labi mitrina gaisu. Hamedoreja izdala ozonu, kas palīdz mazināt nogurumu.

Uz palodzes nevar iztikt bez visu iecienītās alvejas. Es to mīlu ne tikai tās lietderības dēļ (gandrīz visi mani kosmētikas līdzekļi satur tās ekstraktu), bet arī tās izskata dēļ. Par alveju mēs zinām vairāk nekā pietiekami kopš bērnības. Tās nogrieztajām apakšējām lapām piemīt lieliskas antibakteriālas un pretiekaisuma īpašības!

Tajā pašā vietā, pie alvejas, uz palodzes, var likt arī kalanhoes un pelargonijas. Kalanhoe nomierina, mazina nogurumu un trauksmi. Pateicoties tās tvaikiem, tā iedarbojas relaksējoši.

Lasi vēl: 2024.gada labvēlīgākie kāzu datum: tie sola gaišu un laimīgu kopdzīvi

Savukārt pelargonijas ne tikai rotā interjeru, bet arī novērš bezmiegu. Ar savu smaržu tā atbaida kaitīgos kukaiņus.

Dracēna – atmosfēras tīrīšanas efektivitātes līderis. Bioenerģētiķi atzīmē tās pozitīvo ietekmi uz garastāvokli.

Un visbeidzot mans favorīts ir rozmarīns, tas izdala eļļas, kurām ir baktericīda iedarbība. Es to mīlu ēdienu gatavošanā. Tomēr rozmarīnu nav viegli kopt.

 

Leave a Comment