Ja tomāti jau ir uzziedējuši, pabarojiet tos ar šo papildvielu, lai izaugtu lieli un saldi augļi

Visiem dārza darbu mīļiem vienmēr ir vairāki noderīgi padomi un arī es varu lepoties ar pāris šādiem padomiem, kurus labprāt uzticēšu jums. Šodien es jums pastāstīšu par diviem ļoti efektīviem piebarojumiem.

Pēc šādas apstrādes tomāti tik ļoti uzņems barības vielas un to augļi atgādinās pārgatavojušos arbūzus. Es ceru, ka visi saprot, ka tas ir tikai joks. Patiesībā tas ir liels daudzums mīkstuma, kas izveidojies tomāta iekšpusē, pateicoties īpašai barošanai, par kuru es jums tūlīt pastāstīšu. Šim nolūkam vispiemērotākās ir lielaugļu tomātu šķirnes vai šķirnes, kurām ir zīme “BIF”, jo tad šis piebarojums palīdzēs visvairāk. Jebkura kultūra, ko jūs audzējat savā vasarnīcā, prasa piebarošanu. Es zinu divus lieliskus tomātu mēslošanas veidus. Viņus var izmantot gan abus kopā, gan atsevišķi.

LASI VĒL: Es pārkaisu savu gultu ar sodu. Es jums pastāstīšu kāpēc

Pirmā metode: Laistīšana pie auga saknēm. Piecos litros vārīta ūdens izšķīdina četras glāzes koka pelnu, tad pievieno 5-7 gramus borskābes un 40 pilienus joda. Šķīdums jāiepilina 24 stundas pirms laistīšanas. Pirms pašas laistīšanas šis maisījums jāatšķaida ar ūdeni proporcijā 1:10. Vienam krūmam tiek izmantoti 500 grami mēslojuma. Šajā gadījumā pelni palīdz augļiem kļūt lielākiem un borskābe pasargā no dažādām slimībām.

Otrā metode: izsmidzināšana. Atšķaida 5-7 gramus borskābes uz vienu litru verdoša ūdens un tad šo šķīdumu vēlreiz atšķaida ar 5 litriem parastā aukstā ūdens. Tomātu krūmus ar šo šķīdumu vajadzētu apsmidzināt vakarā, kad karstums mazinās.

Pievienot komentāru