Izmantojot šo uzglabāšanas metodi, sīpoli trīs mēnešu laikā nesabojāsies

Ja sīpolus glabā vēsā un sausā vidē, tiem vajadzētu saglabāties svaigiem vairāk nekā trīs mēnešus pēc iegādes.

Sīpoliem ir ilgs glabāšanas laiks, taču lielākā daļa cilvēku pieļauj kļūdu, ka tos glabā nepareizā vietā virtuvē, kā rezultātā tie pirms laika sapelē un kļūst mīksti. Kur ir labākā vieta dārzeņu uzglabāšanai, lasiet tālāk.

Kur uzglabāt sīpolus

Sīpolus, tāpat kā visus dārzeņus, nekādā gadījumā nedrīkst uzglabāt virtuvē, jo augstā temperatūrā sīpolos esošā ciete daudz ātrāk pārvēršas cukurā. Kulinārijas eksperte un Little House Living dibinātāja Marisa dalās, ka arī mitrā vide ledusskapī izraisa sīpolu palikšanu mīkstiem un pat priekšlaicīgu pelēšanu.

Veselus sīpolus var uzglabāt ledusskapī, taču tas nav ieteicams. Tas tāpēc, ka šie dārzeņi ātri uzsūc mitrumu un ledusskapī var kļūt mīkstāki.

Ja sīpolus uzglabā vēsā un sausā vidē, tiem vajadzētu saglabāties svaigiem ilgāk nekā trīs mēnešus pēc iegādes.

Lasi vēl: Tests: pirmā lieta, ko pamanīsiet attēlā, parādīs, vai jūs patiešām esat laimīgs cilvēks

Kā uzglabāt veselus sīpolus, lai tie saglabātos svaigi

Svarīgākais padoms veselu sīpolu uzglabāšanai ir glabāt tos prom no mitruma un ekstremālas temperatūras, tāpēc tie vienmēr jāglabā skapī vai atvilktnē.

“Sīpolus uzglabājiet sausā vietā, kur mitrums neiesūcas, lai tie nesabojātos un nesabojātos. Neuzglabājiet sīpolus tādās vietās kā zem izlietnes vai pagrabā, kur ir mitrs,” teica eksperte.

“Ja sīpoli tiek uzglabāti karstā vietā, tie sāks izžūt un dīgt, kas var izraisīt to ātru puvi un bojāšanos. Aukstā vietā sīpoli kļūs mitri, zaudēs cietību, mainīs krāsu un pat sapelē,” norāda Marisa.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 70%

0%

Sīpolus var uzglabāt uz galda virsmas, taču ir ļoti ieteicams sīpolus glabāt ārpus saules gaismas, jo tā var izraisīt sīpolu dīgšanu un tie var sākt bojāties.

Noteikti izņemiet sīpolus no oriģinālā plastmasas iepakojuma, kur tie glabājās lielveikalā un ievietojiet tos vietā, kas nodrošina gaisa caurlaidību, piemēram, papīra vai sieta maisiņā.

 

 

Pievienot komentāru