Ingvera lietošana saaukstēšanās gadījumā: vislabākā recepte…

Ne velti gripas, saaukstēšanās un bronhīta gadījumā ieteicams regulāri dzert ingvera tēju, kurai piemīt sildoša iedarbība un kura sniedz ātru atvieglojumu pacientiem ar paaugstinātu temperatūru. To ir viegli pagatavot pašiem, izmantojot rūpīgi nomazgātas, nomizotas un plāni sagrieztas ingvera saknes šķēlītes. Tās nepieciešams apliet ar verdošu ūdeni, nostāvēt 10-15 minūtes, pēc tam pievienot nedaudz medus un citrona sulas – un brīnišķīgs atveseļojošs un sildošs līdzeklis ir gatavs!

Varat pagatavot arī parasto vārīto pienu ar kanēļa un ingvera piedevu – tas palīdzēs izveseļoties no saaukstēšanās un gripas, kā arī noregulēs kuņģa un zarnu darbību. Lai pastiprinātu sildošo efektu ingvera tējai varat pievienot nedaudz piparmētru, vaniļas vai ogu ievārījuma.

Visbeidzot, saaukstēšanās un gripas gadījumā var lietot arī koncentrētāku ingvera preparātu. Recepte: sajauc 1 ēdamkaroti svaigi spiestas ingvera saknes sulas un 2 ēdamkarotes kvalitatīva bioloģiskā medus, notur 4 dienas; pēc tam lieto dienas laikā, pievienojot 1 ēdamkaroti maisījuma kumelīšu tējai, salvijas tinktūrai vai siltam pienam.

Var pat veikt inhalācijas ar vārošu ingvera saknes šķēlīšu tvaikiem, jo tie satur noderīgas dabiskās ēteriskās eļļas. Svaiga ingvera lietošana saaukstēšanās, gripas un citu elpceļu slimību gadījumā ir efektīva ārstēšana ikvienam, kam nav alerģisku un citu nevēlamu reakciju.

Leave a Comment