Ielieciet apavus ledusskapī – tikai daži cilvēki zina, kāpēc to darīt

Visbiežāk ledusskapis tiek izmantots tikai pārtikas produktu uzglabāšanai. Taču to var izmantot arī citiem mērķiem. Piemēram, tajā var novietot apavus.

Ja nepieciešams paplašināt apavus, varat izmantot šo vienkāršo triku.

Paņemiet divus maisiņus ar rāvējslēdzēja aizdari vai pārtikas uzglabāšanas maisiņu. Piepildiet tos ar ūdeni, ievietojiet tos tieši tajos apavos vai zābakos, kurus vēlaties paplašināt. Nosūtiet apavus uz saldētavu un atstājiet tos tur uz kādu laiku, vēlams uz nakti. Pēc tam varat būt pārliecināti, ka apavi būs par izmēru lielāki un vairs neberzīs.

Kas vēl palīdz iestaipīt apavus: universāli veidi

Lai mājās izstieptu apavus par vienu izmēru, varat izmantot arī citus veidus.

Lasi vēl: Eksperti nosaukuši 5 izplatītas kļūdas, kas bojā visu mājas interjeru

Piemēram, varat iemērkt zeķes ūdenī, kārtīgi tās izmazgāt un pēc tam uzvilkt uz kājām. Uzvelciet apavus un mēģiniet staigāt apavos vai zābakos, līdz zeķes pilnībā izžūst. Apavi pakāpeniski kļūs platāki.

Ja jaunie apavi valkāšanas laikā ir nedaudz saspiedušies, varat paņemt vecu avīzi, samitrināt to ar ūdeni, cieši ielikt tajās vietās, kas visvairāk berž. Atstājiet nožūt istabas temperatūrā. Kad papīrs ir izžuvis, noņemiet to.

Ņemiet degvīnu vai spirtu, atšķaidiet ar ūdeni uz pusi, pēc tam ar šo šķīdumu samitriniet tās apavu vietas, kas visvairāk spiež. Uzvelciet apavus un staigājiet mājās 2 stundas vai līdz apavi ir pilnīgi izžuvuši.

Leave a Comment