“Ghetto Games” pārstāvju tikšanās ar Centrs MARTA – komentāri no abām pusēm

Informējam, ka vakardien “Ghetto Games” pārstāvji tikās ar Centru MARTA, lai pārrunātu radušos situāciju. Tikšanās laikā abas puses vienojās, ka vides baneri Grīziņkalnā tiks noņemti.

“Sports ir kā vienota valoda jauniešiem no dažādām nācijām, vecumiem un dzimumiem – līdz ar to arī esam centušies radīt līdzvērtīgas iespējas visiem šeit būt un piedalīties,” stāsta Raimonds Elbakjans, “Ghetto Games” līderis. “Mēs, līdzīgi kā Centrs MARTA, iestājamies par savstarpējo cieņu, draudzību un veselīgumu – gan savstarpējās attiecībās, gan par fizisko veselību.”

“Ghetto Games” dizainu autors un mākslinieks Vladislavs Lakše: “Viens no mākslas uzdevumiem ir raisīt diskusijas sabiedrībā. Prieks, ka māksla, ko veidoju ir tiešā veidā spējusi to darīt, raisot diskusiju par ļoti aktuālu tēmu sabiedrībā. Tāpēc sūtu sveicienu visiem savas mākslas piekritējiem un apsolu, ka mēs vēl daudzkārtīgi tiksimies dažādās diskusijās!”

“Banerus jau esam noņemuši pēc Centra MARTA lūguma,” min Raimonds. “Uzklausot otras puses viedokli, mēs saprotam un augsti vērtējam to darbu, ko Centrs MARTA dara sabiedrības labā. Esmu priecīgs, ka spējām palīdzēt centram kļūt atpazīstamākam arī mūsu auditorijas vidū. Tikai komunicējot mēs spēsim veidot cienošas attiecības sabiedrībā.”

Iluta Lāce, biedrības “Centrs MARTA” valdes locekle: “Gan Centrs MARTA, gan “Ghetto Games” strādā ar jauniešiem, cenšoties veidot veselīgu vidi jauniešu izaugsmei. Lai mazinātu vardarbību un dzimumu nevienlīdzību sabiedrībā, ar jauniešiem jārunā par savstarpējo cieņu, atbildību un nevardarbīgu komunikāciju. Tiekoties ar “Ghetto Games”, konstruktīvā sarunā pārrunājām darbu dzimumu līdztiesības veicināšanai, kā arī atradām kopīgus saskares punktus. Novērtējam “Ghetto Games” veikto darbu jauniešu vidū un priecājamies, ka Centra MARTA un sabiedrības viedoklis ir sadzirdēts un minētie plakāti ir noņemti. Ceram, ka turpmāk ar “Ghetto Games” kopīgā komunikācijā varēsim veicināt sarunu par veselīgām attiecībām un dzimumu lomām jauniešu vidū”.

Pievienot komentāru