Gardi cepta menca krēmīgā mērcē ar zaļumiem

Es vairs neatceros, kad pēdējo reizi baudīju zivis, kas apceptas miltu panējumā – tas man vairāk saistās ar bērnību, kad mājās šāds ēdiens bija ikdiena.

Toreiz kraukšķīgais zivs gabals, kas no ārpuses bija zeltaini brūns, bet iekšpusē mīksts un sulīgs, šķita īsts gardums.

Tomēr tagad manas ēšanas un gatavošanas tradīcijas ir mainījušās. Zivis panējumā manā virtuvē kļuvušas par retumu. Ikdienā es vairāk izvēlos vienkāršākas, bet vienlīdz garšīgas gatavošanas metodes, kas ļauj saglabāt zivs dabisko garšu. Zivis cepu sviestā, bez papildus pārklājuma, lai izceltu to īsto būtību un tekstūru.

Šī vienkāršā metode ir ne tikai ātra, bet arī veselīga, un rezultāts vienmēr ir izcils – sulīga zivs ar vieglu sviesta garšu, ko var papildināt ar svaigu un garšīgu mērci. Tā var pagatavot jebkuras baltās jūras zivis, piemēram, pleksti, zandartu vai samu. Tas ir ideāls risinājums, ja gribas baudīt izcilu ēdienu bez sarežģītas sagatavošanas – minimāla piepūle un maksimāla garša.

Ja meklē vienkāršu un gardu veidu, kā pagatavot zivi, šī recepte būs lieliska izvēle. Tā apvieno gan ātrumu, gan izcilu garšu, padarot ēdienu barojošu un apmierinošu. Vieglā sagatavošana ļauj koncentrēties uz produkta dabisko garšu, ko papildina izsmalcināta mērce. Ideāls risinājums vakariņām, kad gribas kaut ko garšīgu un sātīgu, bet nevēlies daudz laika pavadīt virtuvē.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

600 g velku mencas filejas

30 g sviesta

2 ķiploku krustnagliņas

Neliels ķekars zaļo sīpolu (ap 30 g)

180 ml 20% krējuma

2 tējkarotes graudaino sinepju

Neliels pētersīļu ķekars (ap 20 g)

Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Sāc ar to, ka uzkarsē sviestu pannā un apcep sīkos gabaliņos sakapātos ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini.

Pievieno zivs fileju un apcep uz vidējas uguns, līdz tā kļūst maigi balta un viegli drūpoša.

Pievieno sakapātus zaļos sīpolus, sinepes un krējumu, uzmanīgi samaisot, lai iegūtu viendabīgu mērci.

Beigās pievieno sasmalcinātus pētersīļus un garšvielas pēc savas gaumes.

Kad visas sastāvdaļas ir pievienotas pannā, viegli samaisiet un ļaujiet mērcei uzvārīties. Kad krējums sāk sabiezēt un mērce iegūst viendabīgu konsistenci, uzmanīgi pievienojiet apceptās zivis mērcei.

Uzsildiet visu kopā uz lēnas uguns pāris minūtes, lai zivs uzņemtu mērces garšu un ēdiens pilnībā būtu gatavs. Tas padarīs zivis vēl aromātiskākas un sulīgākas.

Leave a Comment