Food Union paplašina saldējumu klāstu ar 8 jaunumiem

Tuvojoties siltajam gada laikam, Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union, kas vienlaikus ir arī saldējuma ražošanas līderis Baltijas valstīs, nāk klajā ar astoņiem saldējuma jaunumiem.

Šogad gan ar tradicionālām, gan pavisam jaunām garšām un veidiem ir papildināts tādu saldējuma zīmolu klāsts kā Ekselence, Kārums, Pols un Tio, kā arī radīts pilnīgi jauns saldējums uz kociņa – Rasēns. Kopējās investīcijas, kuras uzņēmums ieguldījis jaunu produktu attīstībā, ir ap 150 tūkstošiem eiro.

“Nemitīgi domājam, kā pārsteigt un iepriecināt mūsu patērētājus ar interesantiem un tendencēm atbilstošiem produktiem. Šogad esam ieviesuši gan pilnīgi jaunu saldējuma veidu, kāds Latvijas tirgū nebija redzēts, mainot izpratni par saldējumu, gan veikalu plauktos atgriežam sen mīlētās garšas, lai ikviens aukstā garduma cienītājs varētu palutināt sevi ar garšīgu desertu,” stāsta Food Union saldējumu zīmolu vadītāja Sandra Usačeva.

Gardēžu saldējuma Ekselence piedāvājumu klāsts ir papildināts ar diviem jaunumiem, starp kuriem ir arī veltījums Latvijas simtgadei – saldējums Latvijas karoga krāsās. Tā īpašo, Latvijai raksturīgo garšu veido meža ogu sorbets apvienojumā ar maigu vaniļas plombīru. Tāpat, iedvesmojoties no Eiropā labi zināmajām nugas (nougat) konfektēm, Ekselence zīmolam pievienojas lazdu riekstu saldējums ar nugas mērci. Abi jaunie Ekselence saldējumi ir pieejami 1l iepakojumos, tādējādi tie ir lieliski piemēroti pasniegšanai desertu veidā svētkos un baudīšanai kuplākā kompānijā.

Food Union šogad ievieš pavisam jaunu saldējuma kategoriju, paplašinot bērnu iecīnītā zīmola Rasēns produktu klāstu ar divu veidu saldējumiem uz kociņa – Rasēns staipīgo saldējumu ar košļājamās gumijas garšu, kas patiks arī vegāniska dzīvesstila piekritējiem, un tropisko – meloņu un arbūza – garšas saldējumu. Rasēns saldējumā, gluži tāpat kā citos Rasēns produktos, nav konservantu un mākslīgo krāsvielu.

Vienlaikus uzklausot patērētāju vēlmes un nostalģiskas atmiņas par kādreiz iecienītām garšām, šogad tiek laists klajā arī jauns zīmola Pols saldējums uz kociņa ar citrona glazūru, piešķirot klasiskajam Pols saldējumam vēl atvēsinošāku garšu.

Papildināts arī krējuma saldējuma zīmola Tio klāsts, pirmo reizi patērētājiem piedāvājot šo saldējumu uz kociņa ar divām jaunām garšām – karameļu un lazdu riekstu. Tāpat starp šī gada jaunumiem ir arī unikālais biezpiena saldējums Kārums ar šokolādes mērci un lazdu riekstu garšu.

Jaunie Food Union saldējumi būs pieejami no 21.aprīļa, tādos tirdzniecības tīklos kā Rimi, Maxima, Mego, Elvi, Top, Narvessen, Statoil, Sky, kā arī citos mazākos piemājas veikaliņos.

Food Union pārstāv tādus saldējuma produktu zīmolus kā Ekselence, Pols, Kārums, Tio, Nu Smoothie, Karlsons un Rasēns, ieņemot vadošās pozīcijas saldējuma tirgū Latvijā, pārsniedzot 50% tirgus daļas.

Par Food Union

Food Union ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā, kā arī vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Food Union grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā – “Rīgas piena kombināts”, “Valmieras piens” un “Rīgas piensaimnieks”, lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā “Premia”, lielāko saldējuma ražotāju Dānijā “Premier Is” un saldējuma izplatītāju Dānijā “Hjem Is”, saldējuma ražotāju Norvēģijā “Isbj¸rn Is”, saldējuma ražotāju Rumānijā “Alpin57Lux” un saldējuma ražotāju Baltkrievijā “Ingman Ice Cream”.

Food Union grupas kopējais apgrozījums 2016. gadā sasniedza 247 miljonus eiro, bet EBITDA – 31,5 miljonus eiro. Grupā kopumā tiek nodarbināti vairāk nekā 2500 darbinieku, no kuriem vairāk nekā 1200 darbinieku strādā uzņēmumos Baltijā.

Leave a Comment