Es katru rītu dzeru ķiploku uzlējumu. Ieguvums ir, bet smakas nav

Daudzi cilvēki izvairās no ķiploku pievienošanas salātiem un karstajiem ēdieniem, jo tiem ir asa, specifiska smarža – pats ķiploks izraisa ēstgribu, bet tā aromāts paliek jūtams visu dienu, ja esat ķiplokus ēduši tā pavairāk.

Aromāts var jūs atturēt no ķiploku lietošanas uzturā, taču ķiplokos esošās vielas ir efektīvas daudzu slimību profilaksē – nav brīnums, ka ķiploks ir bieža sastāvdaļa tautas līdzekļiem pret dažādām slimībām.

LASI VĒL: Brīnumainas iedarbības salikums no joda un ķiplokiem 

Kopš seniem laikiem to lieto kā dabisku antiseptisku līdzekli, kā arī tas ir labs līdzeklis pret dizentēriju, holēru, tuberkulozi, vēdera dobuma iekaisumu. Ķīnieši un korejieši to izmanto holistiskā veidā jeb kā alternatīvās zāles, bet japāņi ķiplokus pievieno kā ekstraktu pie aromātiskajām eļļām, lai veiktu aroma terapiju. Pat cilvēki, kas ir tālu no dabīgajām slimību ārstēšanas metodēm izvēlas lietot ķiplokus, piemēram, ķiploku tinktūra tiek slavēta kā labs asinsvadu attīrīšanas līdzeklis, protams, to var lietot pēc konsultēšanās ar ārstu.

Viena no galvenajām ķiploku labvēlīgajām īpašībām ir imūnsistēmas stiprināšana, kas ir ļoti nozīmīgi sezonas saaukstēšanās un vīrusu slimību periodā. Ēst ķiploku ir izeja tiem, kuri nevar atļauties nopirkt visiem savas ģimenes locekļiem dārgos, sintezētos multivitamīnus. Ķiploki – C vitamīna un B grupas avots, kā arī vitāli svarīgs joda, selēna, fosfora, mangāna, nātrija, kalcija un kālija avots.

Fitoncīdi, ar kuriem šī kultūra ir tik bagāta, palīdz pretoties pret sēnītēm, baktērijām un vīrusiem. Ķiploku antioksidanta īpašības ir leģendāras! No ķiploku ekstrakta tiek gatavotas alkoholiskās tinktūras, kas palīdz palēnināt šūnu novecošanās procesus. Ķiploki ir noderīgi vairākām aknu patoloģijām, jo palīdz no audiem izvadīt toksīnus. Visiem ir zināms, ka aknas ir ķermeņa filtrs, kas izvada no organisma toksīnus un veicina organisma atjaunošanos.

LASI VĒL: Sena recepte, kas palīdzēs pie problēmām ar asinsvadiem, plaušām, asinsspiedienu un ne tikai!

Bet kā tad ar ķiploka aromātu? Vienkāršākā atbilde tika atrasta tīmeklī!   Pirms kāda laika nejauši tika atrasts video, kuru ierakstījis viens ārsts. Nē! Tas nav šarlatāns, kā varētu domāt! Viņš pastāstīja, kā ēst ķiplokus, lai no tiem būtu maksimāls ieguvums, bet lai nebūtu smakas. Lūk recepte. No rīta norijot – kā tableti, nevis košļājiet pāris krustnagliņas un uzdzeriet tukšā dūšā glāzi auksta ūdens.

Tas ir vienkārši. Pirmkārt, gļotādas dobumā, mutē nepaliks ķiploka ēteriskās eļļas. Otrkārt – ūdens izveidos kontaktdakšas efektu, kas novērsīs nepatīkamā aromātu izdalīšanās no barības vada. Treškārt – tā kā kunģī nepaliks nesagremotas pārtikas atliekas, ķiploki ātri tiks aizskaloti ar lielu daudzumu ūdens. Ķiploks gandrīz uzreiz nonāks galamērķī: galu galā visas nepieciešamās un noderīgās vielas tieši no zarnu sienām uzsūcas asinīs!

Pievienot komentāru