Eksperts pastāstīja, kā saglabāt interesi vienam par otru ilgā laulībā

Bieži vien cilvēki, kuri jau ilgu laiku ir precējušies, domā, ka ir normāli, ja interese vienam par otru izzūd, ja jūs kļūstat no pāra teju par kaimiņiem.

Interese par partneri ilgstošā laulībā var izzust, un to nevar paredzēt. Taču tā ir nopietna problēma, kas ir jārisina. Par to, kā saglabāt interesi vienam par otru ilgstošā laulībā, stāsta britu attiecību eksperts Bens Knors.

Kā saglabāt interesi ilgstošā laulībā

Bieži vien cilvēki, kuri ilgstoši dzīvo laulībā, domā, ka tas ir normāli, ja interese vienam par otru izzūd, ja jūs kopīgi tikai audzināt bērnus un runājot tikai par sadzīviskām lietām, ja jums nav kopīgu interešu.

Taču patiesībā tā ir problēma, turklāt liela, jo saglabāt interesi var pat 20. laulības gadā.

“Ir iespējams saglabāt interesi arī 10. un 20. laulības gadā. Redziet, kad mēs sākam attiecības, mēs vēl pilnībā nepazīstam cilvēku. Piemēram, nesen mēs ar sievu tikāmies ar draugiem, un viņi uzdeva jautājumus, kurus es viņai nekad neesmu uzdevis. Par bērnu grāmatām, ko viņa lasīja bērnībā, un mana sieva bija tik aizrautīga, ka es uz viņu skatījos kā uz jaunu cilvēku – tas ir tik interesanti,” psihologs min piemēru no savas dzīves.

Bens stāsta, ka, dzīvojot kopā ar mīļoto cilvēku daudzus gadus, mēs varam par viņu interesēties, varam uzdot tādus jautājumus, kas novedīs pie tā, ka mums būs liela interese par viņu.

“Ļoti bieži mēs domājam: “Jā, es jau visu zinu, viņa man to stāstīja, es atceros, kas tur bija skolas laikos”. Un šādu domu dēļ cilvēki apstājas un viens otru vairs neiepazīst – tas noved pie jūtu atdzišanas,” – saka psihologs.

Taču, pēc eksperta domām, kad cilvēks atgriež uzmanības fokusu uz attiecībām, mēs paši ar prieku kaut ko pastāstām un par partneri interesējamies, jo interese ir jūtama, un tas attiecības paceļ jaunā līmenī. Tāpēc ir vērts uzdot daudz interesantu un negaidītu jautājumu saviem mīļotajiem, lai viņi būtu aizrautīgi.

Piemēram, kāds bija tavs mīļākais saldējums bērnībā? Vai tu esi publiski dziedājusi? Vai esi sabārta publiski izrādot jūtas savam partnerim? Jautājumi var būt jebkādi un par jebko. Ar laiku tie radīsies arvien vairāk, un jūsu komunikācija atdzīvosies!

 

Leave a Comment