Eiropas Savienības informācijas sniedzēji pirms maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām tiekas Ārlietu ministrijā

2019. gada 12. aprīlī Ārlietu ministrijā norisinājās Eiropas Savienības (ES) Informācijas sniedzēju forums, kas divreiz gadā pulcē ES informācijas sniedzējus – valsts un pašvaldību ES informācijas kontaktpersonas,

ES Informācijas punktu (ESIP) un Europe Direct Informācijas centru pārstāvjus (EDIC), ES informācijas tīklu vadītājus, viedokļu līderus, Eiropas klubu skolās, mediju, NVO, kā arī privātā sektora pārstāvjus.

Atklājot ES informācijas sniedzēju forumu, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Z. Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka rīcība, personiskas attiecības, emocijas sasniedz daudz vairāk cilvēkus nekā tikai sausi fakti, skaitļi un argumenti. Aicinot uz aktīvu savstarpēju sadarbību un iesaisti Eiropas nākotnes veidošanā, parlamentārā sekretāre mudināja: “Nedrīkstam būt vienaldzīgi, jo no tā izrietošā pasivitāte kļūst par melno caurumu, kurā pazūd mums svarīgais – mūsu vērtības, idejas, spēks. Ir jāpiedalās Eiropas vēlēšanās un jāmudina to darīt arī citus.”

Foruma dalībniekus uzrunāja arī Eiropas Parlamenta (EP) Informācijas biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja vietas izpildītājs Andris Kužnieks. Foruma darbu vadīja biedrības “Eiropas Kustības Latvijā” prezidents Andris Gobiņš.

Par Latvijas ieguvumiem un izaicinājumiem kā pilntiesīgai ES dalībvalstij nu jau 15 gadus uzstājās Latvijas eksprezidents Valdis Zatlers, Eiropas Komisijas Reģionālā un pilsētpolitikas ģenerāldirektorāta ģenerāldirektora vietnieks Normunds Popens un Latvijas Universitātes profesori Žaneta Ozoliņa un Daunis Auers.

Tāpat dalībniekiem bija iespēja uzklausīt jaunāko informāciju un vērtējumu par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES un apgūt praktiskās iemaņas, kā kvalitatīvi uzrunāt par ES jautājumiem un iesaistīt dažādas auditorijas.

ES Informācijas sniedzēju forums notiek kopš 2008. gada, un to rīko Eiropas Kustība Latvijā sadarbībā ar Ārlietu ministriju, Eiropas Parlamenta Informācijas biroju Latvijā un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Foto galerija: https://www.flickr.com/photos/latvianmfa/albums/72157708120232964

Pievienot komentāru