Ēdiet šo dārzeni pusdienās un pārliecinieties, ko tas sniegs jūsu organismam. 9 iemesli, kādēļ to darīt

  1. Regulē sārmu līdzsvaru organismā

Lietojot uzturā seleriju, jūs novērsīsiet paaugstinātu skābes līmeni organismā, jo šis dārzenis lieliski regulē sārmu līdzsvaru.

  1. Samazina augstu asinsspiedienu

Selerija ir lielisks ftalīdu avots, kas regulē asinriti un asinīs esošos stresa hormonus.

  1. Samazina sliktā holesterīna līmeni asinīs

Sliktais holesterīns var novest pie hipertonijas. Ņemot vērā to, ka selerijā ir butilftalīns – savienojums, kas pazemina holesterīna līmeni – tikai divi šī dārzeņa stublāji dienā palīdzēs samazināt sliktā holesterīna līmeni asinīs.

  1. Uztur veselas mūsu actiņas

Tikai vienā selerijas kātiņā ir 10% no ikdienā nepieciešamās A vitamīna devas. Šis vitamīns novērš acs un redzes deģenerēšanos, kas ir pirmais novecošanās liecinājums. Turklāt tajos ir daudz polifenolu, kas palīdz uzturēt redzi veselu.

  1. Palīdz ātrāk atbrīvoties no liekā svara

Selerijas kātā un saknē ir daudz ūdens, turklāt tajos ir ārkārtīgi maz kaloriju, kas padara tos par lielisku produktu liekā svara samazināšanā. To var pievienot zupās, dzērienos, salātos.

  1. Samazina stresa līmeni

Selerijas sastāvā ir 11 g (uz 100 g) magnija, kas zināms kā pret stresa līdzeklis. Pateicoties augstajam magnija un ēterisko eļļu sastāvam, tas nomierina nervu sistēmu, samazina stresu un palīdz daudz vieglāk aizmigt.

  1. Lielisks līdzeklis cīņā pret vēzi

Selerijas sastāvā ir luteīns – spēcīgs flavonoīds, kas novērš vēža šūnu attīstību, īpaši, ja runa ir par kolorektālo (zarnu) vai aizkuņģa dziedzera vēzi. Tāpat tika atklāts, ka selerija samazina krūts vēža šūnu attīstību.

avots

Leave a Comment