Ēdiet šo dārzeni pusdienās un pārliecinieties, ko tas sniegs jūsu organismam. 9 iemesli, kādēļ to darīt

Šo dārzeni ļoti bieži atstāj novārtā, lai gan tas ir viens no visveselīgākajiem dārzeņiem, kāds vispār ir!

Ja jūs skatāties uz šo dārzeni tikai kā zemu kaloriju produktu, kuru savā uzturā lieto tikai veģetārieši, jums ir pienācis laiks mainīt savus uzskatus.

Ir divu veidu selerijas. Pirmais atšķiras ar lielu sakni un tā specifisko, riekstiem līdzīgo garšu. Otrais – lapu selerija, kas atgādina pētersīļus, bet garšo kā selerija. Abi šie veidi labi zināmi sava aromāta dēļ, turklāt tos parasti izmanto salātos un smūtijos.

Vienalga, kurš no šiem abiem veidiem jums patiktu, abiem šiem veidiem ir ļoti daudz labvēlīgo īpašību visās dārzeņa daļās, ieskaitot arī saknē, stumbrā, lapās un pat sēklās.

Mēs piedāvājam jums uzzināt pāris iemeslus, kādēļ jums noteikti vajadzētu uzturā iekļaut seleriju.

  1. Palīdz gremošanas trakta darbībai

Selerija regulē vēdera izeju, pateicoties tam, ka tās sastāvā ir ļoti daudz šķiedrvielu. Tāpat tam piemīt attīrošas īpašības. Lietojot seleriju pusdienās, panāksiet, ka tā atbrīvos jūsu organismu no kaitīgajiem toksīniem, uzlabos gremošanas trakta darbību, veicinās vielmaiņu, kā arī atbrīvos no aizcietējumiem vien stundas laikā.

  1. Novērš iekaisumu

Pateicoties savām antioksidantu īpašībām, selerija ir ļoti veselīga iekaisumu samazināšanai, īpaši tad, ja jums ir sāpes locītavās. Ļoti labs līdzeklis astmas ārstēšanā, kā arī ādas iekaisumu gadījumā (akne, apsārtums, furunkuli utt.) – tas tādēļ, ka selerijas sastāvā ir salicilskābe.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru