Ducis augu, kuri pilnībā var jūs atbrīvot no bezmiega. Istabas augi, kas attīra gaisu

Gaisa piesārņojums, ko mēs ieelpojam, notiek vēl joprojām, un dažos gadījumos tas var izraisīt skumju iznākumu. Cilvēkiem ir nepieciešams tīrs gaiss, tāpēc doma par to, ka istabas augi palīdz attīrīt gaisu mājās, patīk daudziem,  raksta Anonews.

Istabas augi, protams, ģenerē skābekli, un ir bijis pierādīts, ka gaisa kvalitāte istabā uzlabojas. Bet tieši kādā istabā tikuši veikti pētījumi – par to vēsture klusē. Viens nu gan ir skaidrs – jums būs vajadzīgi daudzi istabas augi, lai gaisa attīrīšana būtu veiksmīga.

Lūk, 12 istabas augi, kurus jūs varat iegādāties tūlīt pat, un izlikt pa visu māju, lai attīrītu gaisu un vienkārši radītu mājīgumu savās mājās.

Spatifīla

Spatifīla – tas ir augs, kas filtrē gaisu un izvada kaitīgās ķīmiskās vielas, piemēram, benzolu, trihloretilēnu un formaldehīdu. Tas var palīdzēt saglabāt mitru gaisu, kā arī likvidēt kaitīgos mikrobus, kas var būt alerģijas rašanās cēloņi.

Baldriāns.

Šo daudzgadīgo, ziedošo augu ar aromātiskiem ziediem baltā vai rozā krāsā aprakstīja romiešu filosofs un ārsts Halēns kā līdzekli cīņā ar bezmiegu.

Svītrainā līdakas aste.

Šim augam piemīt spējas aktīvi absorbēt oglekļa dioksīdu no gaisa un veselu virkni cilvēkam toksisko ķīmisko vielu, izdalot skābekli, turklāt tas viss notiek naktī (pateicoties tam, līdakas asti ieteicams novietot guļamistabā).

Pušķu hlorofīts.

Ir zināms, ka šis ir vien no spēcīgākiem gaisu attīrošajiem augiem, kas spēj gaisu attīrīt pat no formaldehīdiem. Tas spēj absorbēt smakas un tvaikus, un piesātināt māju ar skābekli. Bet tādiem mērķiem būs nepieciešami daudzi šādi augi.

Gerbera.

Ir teikts, ka šie ziedi spēj uzlabot cilvēka noskaņojumu, ražot skābekli, kā visi pārējie, un mazināt dažus alerģijas simptomus.

Bambusa palma

Ir zināms, ka šis bambusa augs palīdz attīrīt gaisu no nepatīkamām smakām un toksīniem.

Lavanda

Ir zināms, ka lavanda ir augs, kas spēj mazināt stresu. Daži apgalvo, ka tā var samazināt asinsspiedienu un pat nomierināt raudošu bērnu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru