Brīnišķīgā pastētīte – ļoti garšīga uzkoda no lētiem produktiem: savu “skrienošo” ikdienu bez šī ēdiena vairs nevaru iedomāties (recepte)

Foto – ekrānuzņēmums

Ne visi zina, ka no kabačiem var pagatavot arī sātīgu un gardu pastētīti. Tas ir lielisks risinājums gan brokastīm, gan uzkodām, gan vieglām pusdienām un vakariņām.

Pastētei ir maiga tekstūra, izteikta garša un brīnišķīgs aromāts – šī uzkoda pavisam noteikti kļūs par jūsu iecienītāko. Ir vērts to izmēģināt, un jūs piekritīsiet, ka šai pastētei vasarā būs jābūt jūsu ledusskapī! Vienu reizi pagatavosiet un nekad vairs nevarēsiet par to pārstāt domāt!

Sastāvdaļas:

Foto – ekrānuzņēmums

2 nelieli kabači (apmēram 0,5 kg)
1 burkāns
1 sīpols
2-3 ķiploku daiviņas
Dilles un baziliks – pēc garšas
Kausētais siers – 120 grami
Sāls, pipari, citas garšvielas – pēc garšas

Lasi vēl: Sagatave ziemai: recepte baklažānu adžikam ar āboliem

Pagatavošanas metode:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Nomizojiet sīpolus un burkānus. Sīpolus ļoti smalki sagrieziet, burkānus sarīvējiet uz smalkās rīves. Kabačus sagrieziet kubiņos.

2. Apcepiet uzkarsētā pannā (ar nedaudz eļļas) sīpolus un burkānus. Pievienojiet kabačus un pēc tam sautējiet, līdz tie ir gatavi.

3. Dārzeņus atdzesējiet. Pa to laiku sagrieziet dilles, baziliku, saspiediet ķiplociņu un pievienojiet visu dārzeņiem. Pēc tam – pievienojiet turpat kausēto sieru.

4. Visu sajauciet ar blenderī līdz viendabīgai masai. Pasniedziet pastēti uz grauzdētas maizes vai krekeriem.

Šī pastēte jūs patiešām pārsteigs ar savu bagātīgo garšu un maigo tekstūru! Tā ir patiešām ļoti, ļoti garšīga uzkoda!

Leave a Comment