Bīstamas rūpes: 15 briesmīgas lietas, kuras tu pastāvīgi sev nodari

  1. Ķemmē slapjus matus

Sākumā izķemmē slapjus matus, un pēc tam brīnies, kāpēc matu galiņi tik briesmīgi lūzt? Vairāk nekā velti! Tā ir izplatīta kļūda matu kopšanā. Lai lieku reizi netraumētu savus matus, iesākumā rūpīgi izsusini matus ar dvieli (tikai neberzē!), pēc tam nedaudz pažāvē ar fēnu, un tikai pēc tam vari ķerties pie ķemmes un sākt ieveidošanu.

  1. Pārāk bieži lieto skrubjus

Attīrīšana ir skaistas ādas pamatā, bet pietiek savu seju berzēt ar skrubi! Un nevajag to darīt katru dienu, no tā nebūs nekādas jēgas, tu tikai izjauksi savu dabīgo pH līmeni, kā arī ādas imunitāti. Ja skrubi, tad tikai 1 – 2 reizes nedēļā, un pietiek.

  1. Neizmanto sejas toniku

Daži negodprātīgi sieviešu žurnāli toniku ievieto pie “nevajadzīgo skaistuma produkta” saraksta, bet tas ir nepelnīti reizi pa reizei nonāk šajos sarakstos. Patiesībā toniks tev ir vajadzīgs, un kā vēl! Mazgāšanās laikā tu tā vai citādi izjauc ādas dabīgo pH līmeni, bet toniks kā reizi to atjauno un sniedz papildus mitrināšanu.

  1. Nelieto nakts krēmu

“Lai āda atpūšas, paelpo, šodien iztikšu bez nakts krēma”, – tu nodomā, un ar mierīgu sirdi liecies gulēt. Patiesībā nakts krēms kārtīgi mitrina un baro ādu, paātrina atjaunojošos procesus. Un jā, pēdējais visaktīvāk notiek tieši naktī. Tā kā atpūta ādai – tas ir nevis miegs bez krēma, bet gan otrādi.

  1. Bieži pūderē seju

Sliktākais, ko tu vari izdarīt savai ādai – pūderēt to vairākas reizes dienā, līdz parādās taukains spīdums. Un runa nemaz nav par to, kā tas pūdera slānis pēc tam izskatās, bet gan par to, ka poras tomēr tiek nosprostotas! Ko gan darīt, lai nepieļautu šādu kļūdu sejas kopšanā? Vienmēr no sākuma samitrini seju ar matējošu salveti un, ja pēc tam vēl rodas nepieciešamība pēc pūdera – tad izmanto to.

  1. Centies “sausināt” taukainu ādu

Vēl vien kļūda rūpēs par ādu: tev ir taukaina āda, kurai ir tieksme spīdēt, un tāpēc tu pastāvīgi smērē to ar spirtotiem losjoniem, salicilspirtu un citiem brīnumlīdzekļiem. Patiesībā viss jādara tieši pretēji: vienīgais veids, kā likt ādai izstrādāt mazāku sebuma daudzumu, ir sākt to aktīvi “ieeļļot”!
Tieši eļļas spēj ādu sausināt, tas ir pārbaudīts praksē. Vienkārši tava āda “nodomās”, ka viņai jau pietiek taukainības, un sāks strādāt ne tik aktīvi. Pirms miega uzsmērē sejai dāsnu slāni ar eļļu – var zem nakts krēma, var kā patstāvīgu produktu.

  1. Aizmirsti par kakla ādu un dekoltē zonu

Kad tu uzklāj mitrinošu krēmu, tu droši vien aizmirsti par ādu uz kakla un dekoltē zonas, vai ne? Un, ja pagaidām tas tavu skaistumu nekādi neietekmē, tad pēc kāda laika tieši kakls pirmais “nodos” tavu patieso vecumu. Tā kā atceries svēto likumu: krēmu smērējam uz sejas, kakla un dekoltē zonas.

  1. Izrausti uzacis tieši pirms grima uzklāšanas

Jebkurš vižāzists tev pateiks, ka uzacu korekcija un grims ir divas procedūras, kuras netiek veiktas vienā dienā. Ja tu esi nolēmusi pielabot uzacu formu ar pincetes palīdzību, tad labāk dari to vakarā, pēc nomazgāšanās. Tādā veidā tu samazināsi baktēriju iekļūšanas risku, un ap uzacīm nebūs kairinājuma, ko pēc tam vēl vajadzēs nomaskēt ar konsīleri.

  1. Nomazgā kosmētiku tikai ar mazgāšanās želeju

Tā ir milzīga kļūda – izmantot želeju, lai noņemtu grimu, un domāt, ka ar to ir pietiekami. Vai arī labākajā gadījumā – pabeigt mazgāšanos ar micelāro ūdeni. Rezultātā kosmētika tik un tā paliek uz ādas, poras tiek nosprostotas, un rodas melnie punktiņi! Mūsdienīgs efektīvas ādas attīrīšanas un grima noņemšanas veids sastāv no trīs posmiem: no sākuma noņemt kosmētiku ar hidrofilo eļļu, pēc tam nomazgāties ar maigām putām, un pašās beigās aspmērēt ādu ar toniku. Ja tas tomēr ir pārāk sarežģīti, tad ir arī cits veids – speciāls sejas mazgāšanas balzāms uz eļļas bāzes.

  1. Pūt smaržas uz matiem

Ja tev ir kolosāli mati, kuriem nav tieksme būt sausiem, tad vari tālāk nelasīt – pūt tik daudz smaržu, cik vien vēlies. Bet diemžēl lielākajai daļai meiteņu matu gali tomēr ir sausi, bet smaržu lietošana, kas gandrīz vienmēr sastāv no spirta, situāciju tikai pasliktina. Tā kā, ja tavs mīļākais aromāts – tad tikai uz ādas.

  1. Reti maini spilvendrānu

Un pēdējais kaitīgais ieradums, kas kaitē tavam skaistumam – reta spilvendrānas nomaiņa. Gultasveļas nomaiņa vienu reizi nedēļā ir pietiekoši, bet spilvendrānu labāk mazgāt katru otro dienu – šis punkts nav priekš slinkajiem! Šeit runa ir par bēdīgi slavenajām baktērijām: tu berzējies gar spilvendrānu ar matiem un seju, un tā visvairāk ir pakļauta netīrumiem, bet maigā sejas āda to tev pēc tam nepiedos! Un atbildēs. Ar pūtītēm.

avots

Pievienot komentāru