Bezmaksas ceļojumi pa Eiropu: Eiropas Savienība sākusi dalīt bezmaksas biļetes

Eiropas komisija vēlas piesaistīt vēl vairāk cilvēku ceļojumiem pa Eiropas valstīm. Tāpēc ticis izstrādāts jauns projekts, ar kura palīdzību pilngadību sasnieguši cilvēki var iegūt īpašas biļetes, kas sniegs iespēju pārvietoties ar vilcienu pilnīgi par velti.

Akcijas ar nosaukumu „Discover EU”  mērķis ir Eiropas Savienības valstu iedzīvotāji, kuri jau sasnieguši 18 gadu vecumu. Pilngadīgajiem tiks izsniegtas Interrail biļetes, kas dos iespēju 30 dienas pārvietoties ar dzelzceļa transportiem pa 4 iepriekš izvēlētām Eiropas Savienības valstīm. Kopumā ir sagatavotas aptuveni 15 tūkstoši biļetes. Eiropas Savienības budžeta komisārs Gunters Ottingers paskaidroja, ka tādā veidā jaunieši varēs vairāk uzzināt par kaimiņvalstīm, to valodu un tradīcijām. Pirmajā projekta kārtā, kura norisināsies no 12. līdz 26. jūlijam, žūrija izvēlēsies ap 15 tūkstošiem dalībnieku.

Pieteikumu savai biļetei var iesniegt individuāli vai grupā līdz 5 cilvēkiem. Neskaitot visu citu, dalībniekiem arī jāuzraksta sava ceļojuma mērķis, kurš būs jāsasniedz ne vēlāk kā septembra beigās. Izvēlētie dalībnieki varēs 30 dienas bezmaksas ceļot ar vilcieniem, kā arī dažās vietās arī ar autobusu un prāmi. Tomēr Interrail biļete nesedz nakšņošanas un citus izdevumus. Uzvarētāji tiks publicēti jūlija sākumā. Nākamā projekta kārta ir plānota  2018. gada oktobrī.

avots

Pievienot komentāru