Bezmaksas ceļojumā pa Eiropu: Eiropas Savienība sāk bezmaksas izdalīt biļetes!

Eiropas komisija grib piesaistīt vēl lielāku daudzumu cilvēku ceļojumiem pa Eiropu. Ar šo mērķi radās jauns projekts, saskaņā ar kuru Eiropas Savienības pilngadīgie pilsoņi varēs saņemt speciālas biļetes, kuras dos iespēju bezmaksas pārvietoties ar vilcieniem.

Akcijas „DiscoverEU” mērķauditorija ir Eiropas Savienības valstu pilsoņi, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu. Pilngadības sasniegšanas gadījumā plānots izsniegt speciālas biļetes Interrail, kuras dod iespēju pārvietoties ar dzelzceļa transportu 30 dienas pa četrām iepriekš izvēlētām Eirosavienības valstīm. Kopumā jau ir sagatavotas ap 15 tūkstošiem biļešu. ES komisārs budžeta jautājumos Ginters Ottingers paskaidroja, ka tādā veidā jaunie cilvēki varēs vairāk uzzināt par kaimiņu valstīm, to valodām un tradīcijām. Pirmajā pieteikumu iesniegšanas raundā, kurš notiks no 12. līdz 26. jūnijam, žūrija izvēlēsies ap 15 tūkstošiem dalībnieku.

Pieteikumu savai biļetei var iesniegt individuāli, vai arī 5 cilvēku grupā. Dalībniekiem, bez visa tā, jāuzraksta savu ceļojumu mērķi, un to jārealizē ne vēlāk kā līdz septembra beigām. Uzvarētāji varēs 30 dienas ceļot ar vilcieniem, un tāpat arī dažos posmos ar autobusu un prāmi. Tomēr Interrail nesedz naktsmāju un citas izdevumu izmaksas. Ziņām par uzvarētājiem jābūt publicētām jūlija sākumā. Nākamais raunds ir plānots uz 2018.gada rudeni.

Pēc materiāliem: wprost.pl, Deutsche Welle

avots: likeni.info

Pievienot komentāru