Bērzu lapas aizstās pusi no zālēm mūsu aptieciņā

Tikai nedaudzi zina par bērzu lapu un pumpuru ārstnieciskajām īpašībām. Bērzs ir unikāls koks, kas var glābt cilvēku no jebkuras kaites.

Bērzā ārstniecisks ir viss: pumpuri, lapas, ziedi, miza un pat bērza tāss. Bērzs atdod sevi visu – tikai ņem un izmanto.

Šodien pastāstīsim, ko var pagatavot no bērzu lapām un kā ar tām rīkoties.

Receptes ar bērzu lapām un zariem ir neskaitāmas. Taču ir svarīgi saprast, kā pareizi pagatavot uzlējumu vienas vai otras slimības ārstēšanai. Izpratīsim sīkāk, kā ārstēties ar bērzu lapām. Šīs ir receptes visiem dzīves gadījumiem.

Aknu slimību gadījumā

Lai pagatavotu novārījumu, 2 ēdamkarotes kaltētu bērza lapu un 1 ēdamkaroti pumpuru pārlej ar 0,5 litriem verdoša ūdens. Pievieno nedaudz sodas, lai izšķīdinātu sveķainās vielas. Novārījumu novārām 1 stundu, pēc tam pārkāš un dzer pa pus glāzei 4 reizes dienā pirms ēšanas.

Šis novārījums palīdzēs pie aknu slimībām, kā arī uzlabos žultspūšļa darbību. To var lietot kā žulti dzenošu līdzekli.

Nieru slimībām

Lai uzlabotu nieru darbību un nomierinātu nervu sistēmu, varat pagatavot jauno lapu novārījumu. 100 g lapu sasmalcina un pārlej ar 2 glāzēm silta vārīta ūdens. Novāra 6 stundas. Pēc tam izkāš, izspiež lapas un uzmanīgi pārlej citā traukā, atstājot nogulsnes.

Novārījumu jālieto pa pus glāzei 3 reizes dienā pirms ēšanas. Novārījums ir bagāts ar C vitamīnu, tas palīdzēs tonizēt organismu, kā arī regulēs nieru darbību.

Pēc dzemdībām

Dažas sievietes pēc dzemdībām saskaras ar grūtībām izdalījumu izvadīšanā. Lai atvieglotu šo procesu un pabarotu organismu ar vitamīniem, ir jāsagatavo dziedinošs dzēriens. Lai to izdarītu, 1 ēdamkaroti sasmalcinātu sausu bērzu lapu aplej ar glāzi verdoša ūdens. Uzkarsē zem vāka, līdz atdziest, un pēc tam pārtecina.

Lietojiet to katru dienu vienu reizi dienā, bet ne agrāk kā divas nedēļas pēc dzemdībām. Šo uzlējumu lieto arī menopauzes laikā. To lieto, lai normalizētu vielmaiņas procesus, hormonālo fonu un menstruāciju traucējumus.

Lasi vēl: Visspēcīgākais dabiskais līdzeklis pret pietūkušām kājām

Bērzu lapas ir ļoti novērtētas ginekoloģijā to antiseptisko un pretsēnīšu īpašību dēļ. Dažreiz pēc ārsta norādījuma var veikt apsmidzināšanu ar vāju bērzu lapu novārījumu kandidozes un citu iekaisuma procesu gadījumā.

Holelitiāzei

Lai mazinātu žultsakmeņu slimības simptomus, nepieciešams pagatavot bērza lapu novārījumu. 1 ēdamkaroti sausu bērza lapu pārlej ar glāzi verdoša ūdens. Vāra 20 minūtes, atstāj uz 3 stundām ievilkties, ik pa laikam uzmanīgi apmaisa.

Novārījumu pārtecina un dzer pa 1 glāzei no rīta un vakarā pusstundu pirms ēšanas. Var lietot ilgstoši, lai mazinātu simptomus un novērstu jaunu akmeņu rašanos.

 

 

Leave a Comment