Baltijas valstu transporta ministru paziņojums par sadarbību svarīgāko transporta problēmu risināšanā

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas satiksmes ministri parakstījuši kopīgu paziņojumu, apņemoties sadarboties svarīgāko transporta problēmu risināšanā.

Ministri tikās Tallinā, Igaunijā, lai pārrunātu “Rail Baltica” dzelzceļa projekta īstenošanu Baltijas valstīs. Viņi pārrunāja arī citus aktuālos projektus.

Latvijas satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs sarunās ar ministriem uzsvēra, ka “Rail Baltica” infrastruktūras projekts ir prioritāte un tā veiksmīga īstenošana ir ne tikai pienākums pret nākamajām paaudzēm, bet arī Baltijas valstu drošības jautājums. Satiksmes ministrs uzsvēra, ka kavēšanās un kļūdas projektā nav pieļaujamas un jākoncentrējas uz prioritātēm, nevis sekundārajām lietām. Vitenbergs sacīja, ka pat tad, ja projekts aizkavēsies par četriem gadiem, ir svarīgi ātrāk sākt vilcienu kustību tajās projekta daļās, kas jau ir pabeigtas.

Ministrs saviem Baltijas kolēģiem pastāstīja par pārējām ministrijām, kas iesaistīsies projektā, lai tas virzās raitāk. Viņš skaidroja, ka viņiem ir jāsaprot visi izaicinājumi un jāatrod risinājumi. Viņš sacīja, ka ikvienam iesaistītajam ir jāapzinās projekta nozīmīgums un sava atbildība par to.

Pievienot komentāru