Atvērto durvju diena 28.08. 2018. / 11.00 – 21.00 Gētes institūtā Rīgā

Atvērto durvju diena 28.08. 2018. / 11.00 – 21.00 Gētes institūtā Rīgā

Torņa ielā 1 (ieeja no Klostera ielas)

Šā gada 28.augustā laikā no plkst. 11.00 līdz 21.00 Gētes institūts aicina uz Atvērto durvju dienu, kuras ietvaros ar daudzveidīgu un raibu programmu vēlamies kopā ar apmeklētājiem svinēt Gētes institūta Rīgā 25 gadu jubileju, kā arī institūta vārda devēja – Johana Volfganga fon Gētes – 269. dzimšanas dienu.

Atvērto durvju dienas programmas ietvaros apmeklētājiem būs iespēja piedzīvot mūzikas skaņdarbu pirmatskaņojumu, iepazīties ar vācu kriminālromānu autori un piedalīties diskusijā par kriminālliteratūru, līdzdarboties “Dari pats” darbnīcā, virtuāli aizceļot uz Vāciju, kā arī piedalīties vācu valodas ekspersnodrabībās iesācējiem, viktorīnā un interaktīvās valodas spēlēs. Īpašs piedāvājums arī bērniem – lasījums un detektīvrallijs bibliotēkā.

Virtuālo ceļojumu uz Vāciju nodrošinās jaunās tehnoloģijas un 360° video. Piedāvāsim apskatīt Ķelnes katedrāli, Hamburgu un citas pasaulē pazīstamas vietas Vācijā. Šis programmas punkts tapis sadarbībā ar LMT.

“Dari pats” darbnīcā katrs pats varēs sev uzšūt grāmatu/iepirkumu maisiņu, izgatavot pārnēsājamo mobilo telefonu uzlādes staciju (powerbank), izveidot piezīmju burtnīcu vai apgūt grāmatu labošanas un restaurācijas prasmes. Darbnīca notiek sadarbībā ar Repair Café, TAUST un Līgu Merginu.

Ar vācu kriminālromānu autori būs iespējams satikties autorlasījumā “Monika Geiere. Tur priekšā viss tik gaišs”. Pasākuma pirmajā daļā rakstniece lasīs fragmentus no sava astotā romāna par detektīvi Betīnu Bollu. Lietā, kuru viņa izmeklē, atklājas policijas darbinieku saistība ar jaunu meiteņu piespiedu iesaistīšanu prostitūcijā un citiem noziegumiem. Otrajā daļā pasākumam pievienosies Dace Judina, lai kopā ar vācu rakstnieci un Eviju Veidi diskutētu par kriminālliteratūru Latvijā un Vācijā. Autorlasījums / diskusija atklās projektu “Pa neīstām pēdām – kriminālliteratūra kā sabiedrības spogulis” (www.goethe.de/latvija/krimi).

Mūzikas skaņdarbu pirmatskaņojumu piedāvās Jērans Šteinhauers, kurš Latvijā pazīstams ar dziesmu “Paldies latiņam” un “Cake to bake”. Šoreiz Jērans savā dzimtajā vācu valodā sacerējis jaunas dziesmas par Rīgu, ilgām pēc tāles un Eirovīziju. Savukārt dienas pirmajā pusē Jērans jauniešiem piedāvās īsu vācu valodas ekspresnodarbību “Vācu valodas mācīšanās un mūzika – vai tas ir iespējams?”.

Detalizēta Atvērto durvju dienu programma pieejama vietnē: www.goethe.de/latvija/add

Papildu informācija:

Zigrīda Murovska;

Tel. +371 67508190; [email protected]

Pievienot komentāru