Ārlietu ministriju apmeklē Rīgas Juridiskās augstskolas vasaras skolas dalībnieki

2023.gada 9.augustā Ārlietu ministrijā (ĀM) viesojās Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) rīkotās starptautiskās vasaras skolas “ES pamatvērtības krīžu laikā” (EU Fundamental Values in Times of Crises) dalībnieki.

Vasaras skolas dalībniekus uzrunāja Ārlietu ministrijas politiskais direktors Andžejs Viļumsons, Starptautisko organizāciju un cilvēktiesību departamenta direktore Agnese Vilde un ES Koordinācijas un politiku departamenta direktors Jānis Bērziņš.

Runātāji iepazīstināja studentus ar ministrijas darbu un redzējumu, ko Latvijas ārpolitikai nozīmē Eiropas solidaritāte, cilvēktiesības un tiesiskums.

Starptautiskās vasaras skolas organizācijai RJA ir saņēmusi Žana Monē (Jean Monnet) grantu. Vasaras skola notiek Rīgā no 7. līdz 15.augustam, un tās laikā lekcijās tiek aplūkots un analizēts, kā dažādo krīžu – migrācija, terorisms, finanšu, politiskās krīzes, Covid-19 – kontekstā tiek izaicinātas ES vērtības. Tajā piedalās 20 studenti no RJA, Turības un Mikolas Romeris Universitātes (Mykolo Romerio Universitetas) Lietuvā.

RJA ir nozīmīgs partneris Ārlietu ministrijai starptautiskās attīstības sadarbības projektu īstenošanā izglītības, korupcijas apkarošanas, caurskatāmības, valsts reformu pastiprināšanas jomās. RJA kopš 2014.gada sekmīgi īsteno starpdisciplinārās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā, lai atbalstītu Eiropas kaimiņpolitikas valstis un teritorijas, Centrālāzijas un Rietumbalkānu valstis, kā arī ik gadu RJA augstskola sadarbībā ar Ārlietu ministriju organizē konferenci par aktuālajiem cilvēktiesību jautājumiem un izaicinājumiem gan starptautiskā, gan nacionālā līmenī.

Veiksmīgā sadarbība palīdz veicināt amatpersonu un plašākas sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām, to attīstību un nozīmi demokrātiskā sabiedrībā.

Leave a Comment