Argana eļļa: ieguvumi, lietošanas veidi un receptes izskata kopšanai

Argana eļļas lietošana ādai

Ķermeņa produkti

Šo eļļu izmanto kā bāzes produktu, kā arī pievieno dažādām maskām un krēmiem. Neatkarīgi no tā, vai izmantojat tīru eļļu vai kombinējat to ar citām sastāvdaļām, sākotnēji uzklājiet to uz ādas ar vates tamponu un pēc tam ar pirkstu galiem 3-5 minūtes viegli iemasējiet epidermu. Pēc tam ir svarīgi ļaut eļļai iesūkties 30 minūtes, un to var nomazgāt ar ūdeni vai noņemt ar salveti.

Masāža ar tīru argana eļļu ir ideāli piemērota, lai atjaunotu ādas tonusu un elastību, kā arī atbrīvotos no sīkām grumbiņām sejā un dekoltē zonā. Šī procedūra jāveic iepriekš aprakstītajā veidā 3 reizes nedēļā.

Lai cīnītos ar sausu ādu, kas kļūst sarkana, raupja un pastāvīgi lobās, ir piemērots argana eļļas un melno ķimeņu eļļas maisījums proporcijā 1:1. Ar sagatavoto līdzekli jāmasē problemātiskās zonas 2 reizes dienā.

Ātrai brūču, iegriezumu un nobrāzumu sadzīšanai, kā arī svaigu rētu un striju likvidēšanai šī unikālā eļļa uz skartajiem ādas apvidiem jālieto reizi dienā.

Reimatisku sāpju un artrīta gadījumā tautas dziednieki iesaka kombinēt argana eļļu ar eikalipta ēterisko eļļu un šādu maisījumu ieziest sāpīgajās vietās no rīta un vakarā.

Lai pasargātu sevi no kaitīgā ultravioletā starojuma, pirms solārija apmeklējuma, kā arī pirms došanās uz pludmali ādu noslaukiet ar šajā brīnišķīgajā eļļā samērcētu kokvilnas disku.

Lai atdzīvinātu un atjaunotu sausus un trauslus matus, jums būs nepieciešama šāda maska. 2 tējkarotes argana eļļas sajauc ar 2 tējkarotēm olīveļļas, olas dzeltenumu un 5 pilieniem salvijas un lavandas eļļas. Gatavo maisījumu vienmērīgi izklāj uz matiem un atstāj uz 40 minūtēm, pārklājot ar polietilēnu un ietinot ar frotē dvieli.

Galvas ādas mitrināšanai un barošanai var izmantot līdzekli, kura pamatā ir 2 tējkarotes argana eļļas, 1 tējkarote rīcineļļas, 5 pilieni salvijas eļļas un 10 pilieni lavandas ēteriskās eļļas. Pēc maisījuma uzklāšanas uz galvas ādas ļaujiet tam iesūkties 30 minūtes un pēc tam noskalojiet atlikumus ar siltu ūdeni.

Maskas sejai: 2 olu baltumus jāsajauc ar 2 ēdamkarotēm sasmalcinātu auzu pārslu, jāpievieno 30 g šķidra medus un ½ tējkarotes argana eļļas. Rūpīgi samaisīto maisījumu uzklāj uz attīrītas sejas ādas, izņemot maigo ādu ap acīm, un atstāj uz 20 minūtēm, pēc tam noskalo ar tekošu ūdeni.

Lai cīnītos pret nagu atslāņošanos un trauslumu, nepieciešams pagatavot maisījumu no citrona sulas un līdzīga daudzuma argana eļļas. Katru vakaru pirms gulētiešanas ierīvējiet šādu līdzekli nagu plāksnītēs, un pēc mēneša jūs būsiet pārsteigti par rezultātu.

 

Leave a Comment