Apdrošinātājs atgādina – tuvojas ērču aktivitātes sezona

Tuvojoties ērču aktivitātes sezonai, apdrošināšanas sabiedrība “Seesam” aicina laikus ne tikai veikt nepieciešamās vakcinācijas potes, lai pasargātu sevi un bērnus no ērča encefalīta, bet iegādāties arī nelaimes gadījumu apdrošināšanas polisi, kura segs ērču koduma un saslimšanas gadījumā radušās izmaksas.

“Seesam” eksperti aicina īpašu uzmanību pievērst bērniem, jo ērces mīt ne tikai mežā, bet arī pilsētas parkos un mazdārziņos. Bērni, kas rotaļājas svaigā gaisā, tām ir ideāls mērķis. Mediķi iesaka vakcinēt bērnus pret ērču encefalītu sākot jau no 1 gadu vecuma.

“Seesam” bērnu nelaimes gadījumu produkta vadītājs Arnolds Linītis uzsver: “Latvijā inficētas ir ap 30% no visām ērcēm, līdz ar to saslimstības risks ir ļoti augsts. Ērce ir kukainis, kurš pielavās nemanāmi un nesāpīgi. Lai pasargātu sevi un savus bērnus, primāri ir jāpotējas. Tomēr, lai saslimšana gadījumā būtu finansiāls atbalsts, atgādinām, ka ir arī iespēja iegādāties bērnu nelaimes gadījumu polisi, kurā līdzās tādiem apdrošinātiem riskiem kā kaulu lūzumi, sakropļojums vai invaliditāte, iekļauts arī risks pret ērču kodumiem, saslimšanu ar ērču encefalītu un tā ārstēšanu.”

Ja ērce ir piesūkusies un bērns nav potēts, tā ir uzmanīgi, izmantojot cimdus, jānoņem. To var lūgt izdarīt arī jebkurā tuvākajā medicīnas iestādē, bet ērci nogādāt laboratorijā pārbaudes veikšanai. Savukārt, ja neizdodas ērci pārbaudīt, bērna veselība ir jānovēro no divām nedēļām līdz pat mēnesim. Ja sāk paaugstināties temperatūra, parādās galvas sāpes un līdzīgi simptomi gripai, noteikti ir jāgriežas pie sava ģimenes ārsta.

Ērces piesūkšanās var izraisīt ne tikai ērču encefalītu, kas ir bīstama infekcijas slimība, kuras smagākās sekas ir kustību traucējumi, paralīze un muskulatūras vājums, bet saslimšanu arī ar Laima slimību, pret kuru nav iespējams vakcinēties. Lai nodrošinātu finansiālu atbalstu Laima slimības gadījumā, “Seesam” piedāvā apdrošināt dzīvībai kritisko saslimšanu risku gan kopā ar nelaimes gadījumu apdrošināšanu, gan atsevišķi.

“Seesam Insuarance AS” Latvijas filiāle ir Somijā lielākās un atpazīstamākās nedzīvības apdrošināšanas kompānijas ‘’OP Insurance Company Ltd.’’ 100% meitas uzņēmums. Starptautiskā reitingu aģentūra “Standard & Poor`s” ir piešķīrusi “OP Insurance Company Ltd.” drošības reitingu AA-, kas ir viens no augstākajiem starp Skandināvijā esošajām apdrošināšanas kompānijām.

Pievienot komentāru