Ābolu kūka ar baltvīnu – satriecoša, sulīga, neparasta!

Pagatavošanas recepte

Biskvīts: Sakuliet olas ar cukuru, pakāpeniski, pa vienai karotei pievienojiet augu eļļu un karstu ūdeni.

Beigās pievienojiet miltus, pārlejiet mīklu apaļā cepšanas formā (ar diametru 25 cm), un ievietojiet cepeškrāsnī.

Ar parasta zobu kociņa palīdzību pārbaudiet biskvīta gatavības pakāpi. Sagrieziet biskvītu divās ripās (horizontāli), divās vienādās pusēs.

Krēms Nr. 1: Nomizotus ābolu sarīvējiet ar rīvi, un pārlieciet katliņā ar cukuru, citrona sulu, vaniļas cukuru, un lieciet viisu uz uguns karsēties.

Pastāvīgi apmaisott, turiet katliņu uz uguns, līdz cukurs izkusīs, un ābols nepārvērtīsies par biezeni. Noņemiet katliņu no uguns.

Iemērciet želatīnu 4 ēdamkarotēs ūdens, aptuveni uz 2 minūtēm (līdz, tas ir pilnībā piebriedis). Pakāpeniski želatīnā pa vienai karotītei pievienojiet āboluus, pastāvīgi maisot, lai neizveidotos kunkuļi.

Želatīna un pāris ābolu biezeņa karošu maisījumu savienojiet ar āboliem, un rūpīgi samaisiet, līdz izveidojusies viendabīga konsistence.

Ābolu biezenim ir jāatdziest, pirms to smērē uz pirmā biskvīta. Pa virsu ābolu slānim nāks otrs biskvīts.

Krēms Nr. 2: Pagatavojiet pudiņu saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma. Pudiņu apklājiet ar alumīnija foliju, lai krēmam pa virsu neizveidotos plēvīte.

Šo krēmu vienmērīgā kārtā izsmērējiet pa visu kūkas virspuses daļu.

Glazūra: Notīriet atlikušos 2 ābolus, sagrieziet tos kubicicņos. Katliņā ielejiet baltvīnu, pievienojiet kanēli, citrona sulu, cukuru un ābolus.

Lieciet uz lēnas uguns, un vāriet aptuveni 4 minūtes. Noņemiet katliņu no uguns, un ar karotīti izņemiet ābolus, izkārtojiet tos uz pudiņu deserta virspuses.

Atlikušo sulu samaisiet ar bezkrāsu želatīnu, un atkal lieciet uz mazas uguns. Glazūrai ir jāuzvārās.

Pēc tam, kad tā nedaudz atdzisīs, vēl pirms tā pilnībā sabiezē un padara neiespējamu apliet virsējo ābolu kārtu, ar karotes palīdzību sākot no kūkas vidus sāciet stiept želeju.

Tas ir jādara rūpīgi, lai ābolu želeja nenotecētu pa kūkas malām. Gatavu desertu ievietojiet ledusskapī uz 2 stundām, lai tas sasūcas. Pēc šī laika paiešanas torti var pasniegt uz galda.

Obligāti pamēģiniet pagatavot šo desertu, tas ir jūsu pūliņu vērts!

avots

Leave a Comment