Gardas cūkgaļas ribiņas saldskābā glazūrā

Sākot nedēļu ar īpašu un neatvairāmu ēdienu, piedāvāju cepeškrāsnī sautētas cūkgaļas ribiņas, kas bagātinātas ar saldskābo Āzijas glazūru.

Tās sola īstu garšas baudījumu – sulīga un maiga gaļa, pārklāta ar viegli pikantu, aromātisku mērci, kas katru kumosu padara neaizmirstamu. Šis ēdiens ne tikai priecēs garšas kārpiņas, bet arī aizvedīs jūs kulinārajā ceļojumā uz eksotiskām tālēm.

Lai sasniegtu patiesi perfektu rezultātu, ir vērts pirms gatavošanas ribiņas sālīt sāls šķīdumā. Šī metode nodrošina divas būtiskas priekšrocības – gaļa tiek vienmērīgi piesātināta ar sāli, padarot to dziļi aromātisku un garšām bagātu.

Otrkārt, priekšsālīšana ievērojami uzlabo ribiņu tekstūru, padarot tās īpaši maigas un sulīgas, kas ir svarīgi ilgstošas cepšanas laikā. Sāls šķīdums ne tikai piešķir papildu sulīgumu, bet arī palīdz gaļai saglabāt savu struktūru, nodrošinot, ka tā cepšanas laikā nezaudē mitrumu un saglabā nevainojamu maigumu.

Tomēr, ja laiks ir ierobežots, ribiņas varat arī cept uzreiz – rezultāts joprojām būs lielisks. Priekšsālīšana ir ieteicama, bet ne obligāta.

Ja tomēr varat ieplānot šo soli, rezultāts būs vēl izcilāks – glazētās ribiņas būs īpaši sulīgas un garšas intensīvākas. Saldskābā glazūra, kas bagātināta ar Āzijas aromātiem, piešķir gaļai harmonisku saldā un skābā garšas balansu, kas lieliski saskan ar cūkgaļas bagātīgo un dziļo garšu, radot nevainojamu garšu kombināciju.

Sastāvdaļas 6 porcijām:

Cūkas ribiņas – 1,8 kilogrami

Sālījums:

Ūdens – 950 ml

Sāls – 50 grami

Glazūra:

Kukurūzas ciete – 1 ēd.k.

Cukurs – 2 ēd.k.

Saldā čili mērce – 2 ēd.k.

Sojas mērce – 3 ēd.k.

Ābolu sidra etiķis – 2 ēd.k.

Ēdiena gatavošanas recepte:

Sagatavojiet aukstu sālījumu, sajaucot ūdeni un sāli, un pārlejiet to pāri ribām. Pievienojiet lauru lapu, drupinātus piparus un krustnagliņas pēc garšas. Brīvi pārklājiet trauku ar vāku un novietojiet ledusskapī uz 1-2 dienām. Procesa laikā pāris reizes apgrieziet ribiņas, lai nodrošinātu vienmērīgu sālīšanu. Pirms gatavošanas noteciniet marinādi.

Kad ribiņas ir sagatavotas, izklājiet cepešpannu ar foliju un izkārtojiet tās ar gaļas pusi uz augšu. Ieslēdziet cepeškrāsni un uzkarsējiet to līdz 170°C, tad lieciet ribiņas cepties uz vienu stundu.

Kamēr ribiņas cepas, pagatavojiet glazūru. Visas nepieciešamās sastāvdaļas (cukuru, čili mērci, sojas mērci, ābolu sidra etiķi un kukurūzas cieti) apvienojiet katliņā. Uz lēnas uguns maisiet, līdz maisījums sāk vārīties un sabiezē. Kad glazūra ir gatava, noņemiet to no uguns.

Kad ribiņas ir cepušās vienu stundu, izņemiet tās no cepeškrāsns un paaugstiniet temperatūru līdz 190°C. Pēc tam lieciet ribiņas atpakaļ krāsnī un turpiniet cepšanu apmēram pusstundu. Šajā laikā pārbaudiet gaļas mīkstumu – tai jābūt maigai, viegli atdalāmai no kauliem.

Kad ribiņas kļuvušas mīkstas, noņemiet foliju un ar otu bagātīgi pārklājiet tās ar pagatavoto glazūru.

Palieliniet cepeškrāsns temperatūru līdz 200°C un cepiet vēl 5-10 minūtes, līdz glazūra ir karamelizējusies un ribiņas iegūst skaistu zeltaini brūnu krāsu. Pievērsiet uzmanību, lai ribiņas nepiedegtu.

Pasniedziet ribiņas kopā ar svaigiem vai marinētiem dārzeņiem. Ideāla piedeva būs mārrutki vai graudainās sinepes, kas papildinās ribiņu bagātīgo garšu ar vieglu asumu.

Leave a Comment