Viegli un ātri pagatavojami ananāsu koksriekstu mafini


Mafini ar sulīgiem ananāsu gabaliņiem un kraukšķīgām kokosriekstu skaidiņām, ar savu intensīvo garšu un tropisko aromātu, noteikti kļūs par lielisku desertu jebkurā sezonā.

Šo desertu pagatavot ir ārkārtīgi vienkārši — viss, kas nepieciešams, ir putotājs, ar kuru mīklu varēs ātri sajaukt līdz gludai un vieglai konsistencei. Šāda pieeja padara šo recepti lieliski piemērotu tiem, kas vēlas pagatavot kādu gardumu bez sarežģījumiem un liekas piepūles.

Augļu mafini ir īpaši piemēroti tad, kad sezonālo svaigo augļu pieejamība ir ierobežota, piemēram, ziemas un pavasara mijā. Konservēti ananāsi piešķir svaigumu un vieglu saldumu, saglabājot savu tropisko raksturu. Kokosriekstu skaidiņas desertam pievieno gan eksotisku garšu, gan patīkamu tekstūru, kas lieliski papildina sulīgos ananāsus.

Lai padarītu šos mafinus vēl īpašākus, tos var papildināt ar putukrējumu vai krēmīgu glazūru, pārvēršot tos par greznāku desertu. Turklāt šo recepti var viegli pielāgot kēksu pagatavošanai — izcepiet vienu lielu kēksu, kuru varat baudīt kopā ar draugiem vai ģimeni.

Mafini ir lieliska izvēle, ja nepieciešams pagatavot desertu, kas ir gan ātrs un vienkāršs, gan vizuāli pievilcīgs un ļoti garšīgs. Šī recepte, kurā tiek izmantoti konservēti ananāsi un kokosriekstu skaidiņas, sniegs tropisku garšas noti un noteikti iepriecinās ikvienu saldummīli jebkurā gadalaikā!

Sastāvdaļas (12 porcijām):

Augu eļļa — 100 ml

Cukurs — 150 g

Olas — 3 gab.

Skābs krējums vai dabīgais jogurts — 50 g

Vanilīna cukurs — 1 tējk.

Kokosriekstu skaidiņas — 40 g

Milti — 220 g

Cepamais pulveris — 1 tējk.

Soda — 1/4 tējk.

Sāls — 1/4 tējk.

Ananāsi sīrupā — 120 g

Pagatavošana:

Bļodā saputojiet olas, augu eļļu, skābo krējumu (vai jogurtu), cukuru un vanilīna cukuru līdz gludai konsistencei.

Pievienojiet kokosriekstu skaidiņas un samaisiet.

Pēc tam turpiniet pievienot atlikušās sausās sastāvdaļas un ananāsu gabaliņus, lai iegūtu vieglu un sulīgu mīklu, kuru varat cept.

Pamazām pievienojiet izsijātus miltus, kas sajaukti ar sāli, cepamo pulveri un sodu. Samaisiet, līdz iegūstat biezu mīklu, kuras konsistence ir līdzīga pankūku mīklai.

Tad pievienojiet nelielos gabaliņos sagrieztus konservētus ananāsus un rūpīgi iemaisiet tos mīklā, lai augļi vienmērīgi sadalītos.

Samaisiet mīklu līdz vienmērīgai konsistencei. Sagatavojiet mafinu veidnes, izklājot tās ar papīra ieliktņiem, un vienmērīgi sadaliet mīklu. Ielieciet veidnes iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180°C un cepiet aptuveni 25 minūtes vai līdz kociņš, iedurts mafina vidū, iznāk sauss.

Kad mafini izcepti, izņemiet tos no krāsns, ļaujiet atdzist, un tad pasniedziet!

Leave a Comment