Īpaši garda un viegli pagatavojama; Patīkami maiga Citrona kūka

Šī recepte, ko es gribu padalīties ar jums, ir viena no gardākajām kūkām, kas līdz šim bijusi manā emuārā.

ā ir patiešām izcila ar savu bagātīgo citronu garšu, sulīgumu un īpašo citrusu aromātu, kas piešķir tai lielisku, atsvaidzinošu skābenumu. Ja vēl neesat izmēģinājuši šo recepti, noteikti ir vērts to izdarīt, jo šī recepte ir bijusi vietnē jau 14 gadus, un tā joprojām ir populāra.

Pats interesantākais ir tas, ka es šobrīd esmu pārveidojis sastāvdaļas, lai tās piemērotu standarta ķieģeļu formām, kas ir lieliski piemērotas šim receptē.

Man jāatzīst, ka šī recepte ir bijusi uz manām acīm vismaz sešus mēnešus. Neskatoties uz to, es neesmu to izdarījis līdz šim brīdim. Kaut kas vienmēr mani atturēja, un varbūt tas bija šaubas par rezultātu vai vienkārši steigas trūkums.

Citu dienu, tomēr, es beidzot pieņēmu lēmumu to pagatavot. Tagad, kad esmu izbaudījis rezultātu, varu droši teikt, ka nākamreiz noteikti ņemšu dubultu sastāvdaļu daudzumu, jo ar iepriekš minēto daudzumu sanāk neliela kūciņa.

Fotoattēls, ko es pievienoju, parāda, cik plāns tas izrādījās standarta formā. Ja vēlaties iegūt lielāku kūciņu ar vairāk sulīgas garšas, iesaku palielināt sastāvdaļu daudzumu, lai iegūtu pilnvērtīgāku un bagātīgāku desertu.

Sastāvdaļas 31*11 cm veidnei : Fonds sviests 150 grami cukurs 150 grami citronu sula 30 grami citrona miziņa 1 ēd.k. olas 2 gab. kviešu milti 180 grami cepamais pulveris 3/4 tējk. soda 1/4 tējk. dabīgais jogurts 2 ēd.k. Sīrups cukurs 120 grami ūdens 300 grami citronu sula 40 grami citrona miziņas strēmelītes 2 gab.

No citrona nogriež pāris miziņas sloksnes un pārējo sarīvē uz smalkās rīves. Izspiediet sulu.

30 g atstājam mīklai un apmēram 40 g sīrupam. Sviestu saputo ar cukuru un rīvētu miziņu līdz krēmīgai konsistencei. Cukurs pilnībā neizšķīst, tas ir normāli.

Pievieno olas, jogurtu, citronu sulu. Sit vēlreiz. Pievieno ar cepamo pulveri un sodu izsijātus miltus, samīca viendabīgu mīklu.

Kūkas pannu ieziež ar sviestu un izklāj ar pergamentu. Es cepu divās mazās pannās. Izklāj mīklu un izlīdzina.

Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, un cep līdz sausai, apmēram 35 minūtes. Kamēr kūka cepas, pagatavo sīrupu. Miziņas sloksnes pārlej ar ūdeni un citrona sulu un uzvāra. Vāra 10 minūtes uz vidējas uguns. Tad pievieno cukuru un turi uz uguns, līdz sīrups samazinās par trešdaļu. Noņem no plīts, noņem miziņu.

Vēl karstu kūku ar sīrupu mērcēt tieši pannā. Pilnībā atdzesē, pēc tam izņem no pannas un noņem pergamentu. Sagriež šķēlēs un pasniedz.

Leave a Comment