Gaidot Nvidia ceturkšņa rezultātus, visu uzmanības centrā ir Blackwell mikroshēma

Nvidia publicē savus ceturkšņa rezultātus mēnesi pēc tam, kad lielākie tehnoloģiju uzņēmumi ziņoja par otrā ceturkšņa rezultātiem. Galvenā uzmanība tiks pievērsta jaunumiem saistībā ar tās Blackwell mikroshēmu, kas tiek uzskatīta par nozīmīgu izaugsmes jomu.

Mākslīgā intelekta (AI) grands Nvidia pēc ASV tirgus slēgšanas šodien vēlāk paziņos par otrā ceturkšņa peļņu. Uzņēmuma darbības rezultāti ir ļoti svarīgi, lai novērtētu AI nozares izaugsmes trajektoriju, un investori cieši uzrauga tā datu centru pārdošanas apjomus, kas ir galvenais tehnoloģiju virzītājspēks.

Paredzams, ka mākslīgā intelekta mikroshēmu ražotājs saglabās savu spēcīgo izaugsmes tempu, neraugoties uz kavēšanos, kas saistīta ar tā vismodernāko mikroshēmu Blackwell.

Nvidia akcijas šogad ir pieaugušas par 161 %, no kuriem 35 % ir palielinājušās kopš uzņēmuma ziņojuma par labiem pirmā fiskālā ceturkšņa rezultātiem. Jūnijā Nvidia veica akciju sadalīšanu 10 par 1, lai padarītu savas akcijas pievilcīgākas investoriem.

Nvidia joprojām atrodas otrajā vietā, un tās tirgus vērtība otrdienas slēgšanas brīdī bija 3,16 triljoni ASV dolāru (2,83 triljoni eiro), kam seko Microsoft ar 3,07 triljoniem ASV dolāru (2,75 triljoni eiro).

Izaugsmes prognozes

Saskaņā ar vairāku institucionālo pētnieku, tostarp Visible Alpha, Wall Street un Seeking Alpha, sniegto informāciju sagaidāms, ka Nvidia vidējā peļņa par akciju un ieņēmumi būs attiecīgi 0,63 ASV dolāri (0,56 eiro) un 28,6 miljardi ASV dolāru (25,6 miljardi eiro), kas ir 254 % un 210 % pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Sagaidāmie ieņēmumi pārsniedz Nvidia pirmā fiskālā ceturkšņa prognozes.

Turklāt tiek prognozēts, ka Nvidia ienesīgākā segmenta – datu centru nodaļas – ieņēmumi sasniegs 25 miljardus ASV dolāru (22,4 miljardus eiro), kas ir par 144 % vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā ceturksnī. Tomēr tas ir ievērojams kritums salīdzinājumā ar vairāk nekā 400 % pieaugumu iepriekšējā ceturksnī.

Paredzams, ka gada temps sāks izlīdzināties

Nvidia izaugsme ievērojami paātrinājās 2023. gada jūlija ceturksnī mākslīgā intelekta mikroshēmu pieprasījuma pieauguma dēļ pēc Microsoft tērzēšanas robota ChatGPT palaišanas iepriekšējā gada februārī.

Rezultātā paredzams, ka gada pieauguma temps sāks izlīdzināties, sākot ar aplūkojamo ceturksni, ņemot vērā augstāku bāzi, kas tika izveidota tajā pašā ceturksnī pagājušajā gadā.

Tikmēr Nvidia spēļu segmentā izaugsme var turpināties lēni, tomēr tas nebūs galvenais faktors, jo šis segments pirmajā fiskālajā ceturksnī veidoja tikai 10 % no uzņēmuma kopējiem ieņēmumiem.

Turklāt Nvidia bruto peļņa ir pastāvīgi palielinājusies, pirmajā fiskālajā ceturksnī pieaugot līdz 78,4 %, salīdzinot ar 64,6 % gadu iepriekš. Uzņēmums sagaida, ka tā bruto peļņa jūlija ceturksnī būs 74,8 %, kas norāda uz zemāku rentabilitāti.

Blackwell masveida ražošanas kavējumi

Augusta sākumā Nvidia paziņoja, ka tās modernākā mākslīgā intelekta mikroshēma Blackwell varētu aizkavēties par trim mēnešiem “dizaina trūkumu” dēļ, kā rezultātā tās akcijas tajā nedēļā samazinājās par 15%.

Martā laistais Blackwell lepojas ar spēju “līdz pat 25 reizēm samazināt LLM secināšanas darbības izmaksas un enerģijas patēriņu”, pozicionējot to kā nākamās paaudzes AI mikroshēmu, kas ir būtiska, lai atbalstītu plašu LLM apmācību dažādās jomās.

Blackwell mikroshēmas ir paredzētas augstas klases tirgum, jo īpaši lielajiem mākoņpakalpojumu sniedzējiem, kas nodrošina 45 % no Nvidia datu centru ieņēmumiem. Analītiķi sagaida, ka masveida ražošana netiks atlikta pēc 2024. gada ceturtā ceturkšņa. Tāpēc jaunākā informācija par Blackwell progresu būs ļoti svarīga Nvidia tuvākā laika perspektīvai.

Turklāt sagaidāms, ka Nvidia Hopper sērijas mikroshēmas, tostarp H100 un H200, joprojām būs ļoti pieprasītas, jo

 

Leave a Comment