Kad nevari izdomāt, ko ēst; Ātri pagatavojams mājas vistas voks gardā mērcē ar dārzeņiem

Laika gaitā esmu izstrādājusi daudz dažādu variāciju, pārbaudījusi dažādas sastāvdaļu kombinācijas un radījusi dažādas interpretācijas, kas piešķir ēdienam jaunu dzīvību un garšu.

Šodien vēlos iepazīstināt ar īpašu recepti – banālu vistu, kas izcelsies ar nebanālu mērci, kas izgatavota uz zemesriekstu sviesta un sezama eļļas bāzes.

Šī mērce, kuras pamatā ir zemesriekstu sviests, piešķir ēdienam bagātīgu, riekstainu garšu, kas lieliski sader ar vistas gaļu.

Sezama eļļa, savukārt, piešķir patīkamu aziātisku niansi un padara ēdienu vēl garšīgāku un aromātiskāku. Šāda mērce ir ne tikai garšīga, bet arī koša, tāpēc ēdiens izskatās ļoti pievilcīgi un svētku cienīgi, neskatoties uz to, ka tā ir relatīvi vienkārša.

Kā piedevas šādam ēdienam ir lieliski piemēroti rīsi vai nūdeles.

Varat izvēlēties no dažādiem nūdeļu veidiem – olu nūdeles, udonu, soba, vai pat spageti – atkarībā no jūsu vēlmēm un pieejamām sastāvdaļām.

Katra piedeva piešķirs ēdienam unikālu garšu un tekstūru, tāpēc ir vērts izmēģināt vairākas iespējas, lai atrastu to, kas vislabāk sader ar jūsu garšas kārpiņām.

Šis ēdiens ir lieliska izvēle, ja vēlaties sagatavot ko īpašu, kas ir gan garšīgs, gan vizuāli pievilcīgs, bet tomēr ne prasa pārāk daudz laika un pūļu.

Tā kā esmu jau izstrādājusi daudz dažādu variāciju un metožu, varu apgalvot, ka šī recepte ir pārbaudīta un izsmalcināta, lai nodrošinātu labākos rezultātus katru reizi.

Sastāvdaļas 4 porcijām : Velku vistas fileja 600 grami lieli saldie pipari 1 gab brokoļi 200 grami ķiploku 3 krustnagliņas ingvera sakne 20 grami zaļie sīpoli 20 grami Mērce zemesriekstu sviests 50 grami sojas mērce 60 grami saldais čili 30 grami cukurs 25 grami ābolu sidra etiķis 25 grami kokosriekstu piens 100 grami kukurūzas ciete 1 tējk

Ēdienu gatavošanas recepte : Vistas fileju sagriež plānos gabaliņos.

Piparus sagriežam ne pārāk rupji (es sagriežu trīsstūrveida gabaliņos), brokoļus sagriežam mazos ziediņos, smalki sagriežam ķiplokus un ingveru. Mērcei bļodā sajauc visas sastāvdaļas.

Uzkarsē 2 ēdamkarotes vokpannā vai lielā dziļā pannā uz lielas uguns. augu eļļa. Cepiet vistas fileju pāris partijās, nepārtraukti maisot, burtiski pusotru minūti katrā partijā. Pārnes uz šķīvi. Vok pannā liek papriku un brokoļus un maisot apcep pāris minūtes. Dārzeņiem jāpaliek maigi kraukšķīgiem.

Pievienojiet ingveru un ķiplokus.

Maisot apcep apmēram 30 sekundes. Lieciet vistu wok pannā.

Ielejiet mērci un samaisiet. Vāra, maisot, apmēram minūti, līdz mērce sabiezē. Pašās beigās pievieno sasmalcinātus zaļos sīpolus. Pasniedz ar nūdelēm vai rīsiem.

Leave a Comment