Labākie cepumi, kādus esmu ēdusi! Pistāciju cepumi ar šokolādes skaidiņām

Pastāv viedoklis, ka pistācijas padara visu garšīgāku. Personīgi es tam pilnībā piekrītu – man patīk šo riekstu garša ceptos izstrādājumos, desertos un pat sāļos ēdienos.

Ja esat tāds pistāciju cienītājs kā es (un, starp citu, visa mana ģimene), tad jums noteikti ir jācep šie cepumi.

Pistācijas izmanto divās formās – pastas, ko pievieno mīklai, un rupji sasmalcinātas pistācijas, kas pēc tam ļoti patīkami jūtamas cepumos ar kontrastējošu tekstūru.

Sastāvdaļas 12 gabaliņiem : Mīklu sviests 110 grami cukurs 110 grami pistāciju pastas 50 grami olas 1 gab kviešu milti 170 grami cepamais pulveris 3/4 tējk. soda 1/4 tējk. sāls 1/2 tējk. Pildvielas tumšā šokolāde vai šokolādes pilieni 50 grami pistācijas 50 grami.

Ēdienu gatavošanas recepte :

Sastāvdaļu piezīmes: Pistāciju pasta. Nepieciešama gatava pistāciju pasta. Ideālā gadījumā tas satur tikai pistācijas, cukura sīrupu un augu eļļu. Ja jums nav gatavas pastas, varat to pagatavot pats, viegli apgrauzdētas pistācijas sablenderējot ar cukura sīrupu.

Proporcijas 250 g makaronu (jums būs daudz): 150 g pistāciju bez čaumalām, 30 ml rafinētas augu eļļas, 60 g cukura un 20 g ūdens.

Ja vēlaties mazāk pistāciju garšas, varat aizstāt pistācijas ar citiem riekstiem pēc savas izvēles. Lai gan šajā gadījumā tam nav lielas jēgas. Sviests . Mēs ņemam eļļu ar tauku saturu 72% vai vairāk. Margarīnu neiesaku – tas dod smalku ķīmisku pēcgaršu, kas visu sabojā.

Receptē iekļautais sviests ir mīkstā veidā – tas ir, istabas temperatūrā. Bet nav izkusis! Cukurs . Šeit esošajai mīklai labāk izmantot smalkāku cukuru, kas labāk izšķīdīs mīklā. Un panēšanai – vidēji vai rupji. Neiesaku samazināt cukura daudzumu mīklā, kā jau rakstīju receptes piezīmēs. Tas lielā mērā ietekmē gatavo cepumu tekstūru.

Un arī neapstrādātas mīklas konsistence. Milti . Ņemam parastos miltus – šai receptei neder augstākās šķiras ar olbaltumvielām aptuveni 10 g uz 100 g. Šokolāde . Šajā cepumu receptē izmantoju karstumizturīgus tumšās šokolādes pilienus.

Kopumā jūs varat izmantot šokolādi jebkurā formātā – vai nu lāsēs, vai tāfelītēs.

Ja izmantojat šokolādes tāfelīti, sagrieziet to gabalos. Ja ir pilieni, jums nekas nav jādara. Bļodā samaisa sviestu, pistāciju pastu un cukuru. Sakuļ līdz krēmīgai konsistencei. Cukurs pilnībā neizšķīst, tas ir normāli.

Pievieno olu un vēlreiz sakuļ. Pievieno ar sāli, sodu un cepamo pulveri izsijātus miltus un samīca mīklu.

Pievienojiet pistācijas un šokolādes gabaliņus.

Maisa, līdz izkliedējas mīklā. Mīklu liek ledusskapī uz 30-40 minūtēm. tad no tās veidojam bumbiņas (vienas svars ap 45g) un liekam uz cepešpannas pietiekamā attālumā vienu no otras – cepšanas procesā bumbiņas pārvērtīsies plakanās kūkās.

Cepamo lapu liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 7 minūtes. Pēc tam izņemiet cepešpannu. pagrieziet to par 180 grādiem un cepiet vēl 7 minūtes. Nekavējoties noņemiet gatavos cepumus no cepešpannas un novietojiet tos uz režģa. Atdzesē pilnībā.

Leave a Comment