Tas ir ļoti vienkārši: sagatavojiet efektīvu līdzekli pret nezālēm

Šis maisījums ir dabīgs un nekaitē videi, bet tajā pašā laikā lieliski tiek galā ar nezālēm.

Ja jūsu īpašumā ir ienākušas nezāles, pagatavojiet šo vienkāršo maisījumu, kas tās iznīcinās jau nākamajā dienā.

Dārzkopības un lauksaimniecības tēmām veltītā lapa “Farmer Valley Seeds USA” dalījās ar vienkāršu recepti, kas palīdzēs atbrīvoties no kaitinošajām nezālēm, kuras var ne tikai sabojāt jūsu dārza izskatu, bet arī, piemēram, izjaukt celiņu bruģakmeni.

Jums būs nepieciešams:

Sāls

Šķidrās ziepes

Etiķis

Ko darīt:

Ielejiet 500 ml etiķa izsmidzinātājā. Pievienojiet pa 1 ēdamkarotei sāls un šķidro ziepju. Sāls palīdz iznīcināt nezāles, bet ziepes uzlabo maisījuma saķeri ar lapām.

Labi sakratiet smidzinātāju, lai sāls izšķīdinātu etiķi.

Izsmidziniet maisījumu tieši uz nezālēm, īpaši uz lapām un stublājiem. Līdzeklis vislabāk iedarbojas saules gaismā, kad nezāles jau ir nokaltušas, jo tas palīdz maisījumam ātrāk iedarboties uz augiem.

Lai pilnībā iznīcinātu nezāles, var būt nepieciešami vairāki lietošanas paņēmieni.

Šis maisījums ir dabīgs un nav kaitīgs videi, taču jāuzmanās to neizsmidzināt uz augiem, kurus vēlaties saglabāt, jo etiķis un sāls var negatīvi ietekmēt visus augus, ar kuriem tie nonāk saskarē.

Lasi vēl: Jūs visu darāt nepareizi! Kādas drēbes nekad nevajadzētu locīt, bet kādas drēbes nevajadzētu pakarināt

Palīdzēt cīņā ar nezālēm var arī bieza mulčas kārta, piemēram, salmi vai šķeldas, kas apslāpē nezāļu augšanu, jo tas bloķē saules gaismu un novērš nezāļu dīgšanu.

Kukurūzas milti var kavēt nezāļu sēklu dīgšanu. Tos ieteicams izsēt agrā pavasarī, lai novērstu nezāļu dīgšanu, pirms tās sāk augt.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 69%

0%

Mehāniska ravēšana ir tradicionāla metode, kurā nezāles tiek izravētas ar rokām vai izmantojot rīkus. Lai iegūtu vislabākos rezultātus, izravējiet nezāles, kamēr tās vēl ir mazas un pirms to ziedēšanas.

Izmantojot šīs metodes, varat samazināt ķīmisko līdzekļu lietošanu un palīdzēt saglabāt veselīgu un videi draudzīgu dārzu.

 

Leave a Comment