Heineken ienākumi samazinās slikto laikapstākļu un zemāka pārdošanas apjoma Ķīnā dēļ

Alus apjoms Nīderlandes alus ražošanas uzņēmumā Heineken gada pirmajā pusgadā palielinājās par 2,1%, kas ir par 3,4% mazāk, nekā tirgus gaidīja.

Uzņēmums arī ziņoja, ka ieņēmumi 2024. gada pirmajā pusgadā bija 17 823 miljoni eiro, kas ir par 2,2 % vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Darbības peļņa pieauga par 12,5 % līdz 1 542 miljoniem eiro, taču tā bija zemāka par analītiķu prognozētajiem 13,2 %.

Uzņēmums cieta 874 miljonu eiro zaudējumus no ieguldījumiem valsts lielākajā alus darītavā China Resources Beer, jo tās akciju cena samazinājās pieprasījuma krituma dēļ.

Heineken, kam pieder tādi zīmoli kā Birra Moretti, Amstrel un Red Stripe, pašlaik pieder 40 % akciju China Resources Beer.

Šī maksa arī veicināja Heineken tīros zaudējumus 95 miljonu eiro apmērā šā gada pirmajā pusgadā, kas ir mazāki nekā peļņa 1,1 miljarda eiro apmērā tajā pašā periodā pagājušajā gadā.

Heineken joprojām saskaras ar pagājušā gada straujās cenu paaugstināšanas sekām, kuras rezultātā fasēto un lejamo produktu cena pieauga vidēji par 15,8 %. Uzņēmums norādīja, ka cenu kāpumu izraisīja strauji pieaugošās enerģijas un izejvielu cenas. Uzņēmuma pārdošanas apjomus un apjomus ietekmēja arī neskaidrā makroekonomiskā perspektīva dažos no svarīgākajiem tirgiem.

Cenu kāpums, šķiet, ir ietekmējis patērētājus, kuri jau paši saskaras ar pieaugošām finansiālām problēmām, jo turpina pieaugt pakalpojumu, hipotekāro kredītu un dzīves dārdzība.

Heineken akciju kritums par 7,7 %

Heineken priekšsēdētājs un izpilddirektors Dolfs van den Brinks paziņojumā par rezultātiem sacīja: “Mēs esam sasnieguši stabilu pirmo pusgadu, organiski palielinot neto ieņēmumus (pirms ārkārtas posteņu un amortizācijas par 6 % un darbības peļņu par 12,5 %. Amerikas reģions izcēlās ar to, ka, pateicoties portfeļa struktūrai un nozīmīgām pašreizējām taupības iniciatīvām, ievērojami uzlabojās darbības peļņa, jo īpaši Brazīlijā un Meksikā.

Āzijas, Karību jūras reģiona un Klusā okeāna valstīs (APAC) atkal sākās izaugsme, ko veicināja Indija un Vjetnamas alus tirgus stabilizēšanās. Mēs aktīvi cīnāmies ar svārstībām Āfrikā. Eiropā mēs ieguvām tirgus daļu lielākajā daļā savu tirgu, un alus apjoms nedaudz palielinājās salīdzinājumā ar pagājušo gadu, neraugoties uz sliktajiem laika apstākļiem jūnijā. Gada otrajā pusē mēs būtiski palielināsim ieguldījumus tirgus un pārdošanas izdevumos, ievērojami palielinot tos galvenajos tirgos.”

Heineken brīdina par ilgstošu ģeopolitisko nestabilitāti

Savā ziņojumā par peļņu šā gada pirmajā pusgadā Heineken norādīja: “Nepastāvība joprojām ir realitāte. Patērētāju uzticēšanās un ekonomiskais noskaņojums attīstītajos tirgos joprojām ir zemāks par to vēsturisko vidējo līmeni.

“Āfrikas un Tuvo Austrumu reģionā pastāv būtiskas valūtas devalvācijas risks Etiopijā un hiperinflācijas risks Nigērijā un Ēģiptē. Mēs esam pārliecināti, ka spēsim pielāgoties, tomēr tas joprojām rada zināmu īstermiņa nenoteiktību.”

Uzņēmums atjaunināja savas darbības peļņas prognozes visam 2024. gadam, nosakot, ka tās būs aptuveni 4-8 %, un norādīja, ka joprojām ir optimistiski noskaņots attiecībā uz izaugsmes un ieguldījumu perspektīvām un apmierināts ar līdz šim veiktajiem pasākumiem, lai nodrošinātu uzņēmuma nākotni.

Uzņēmums arī atklāja, ka tuvākajos mēnešos tas veiks lielus ieguldījumus tādos tirgos kā Brazīlija, Meksika, Vjetnama, Dienvidāfrika un Indija.

Leave a Comment