Baznīcas aizliegums vai māņticība? Vai tā ir taisnība, ka Ziemassvētkos nedrīkst mazgāties?

Ziemassvētkus svin 25. decembrī un ar šiem lielajiem svētkiem ir saistīti daudzi ticējumi. Viens no tiem – vai šajā dienā var mazgāties?

Ko var darīt Ziemassvētku dienā

Ziemassvētkos ir jāapmeklē baznīca un jābūt dievkalpojumā. Bet jūs varat uzlikt sveci un pateikties Dievam mājās pie ikonām.

Senāk valdīja uzskats, ka, mazgājoties Ziemassvētku dienā, tiek piesaistītas nelaimes. Tomēr baznīca šo darbību nebūt neaizliedz. Ziemassvētku dienā var droši mazgāties un darīt ikdienas lietas, ja tās ir vērstas uz savu vajadzību apmierināšanu, nevis izklaidi.

Arī darbs netiek uzskatīts par grēku, ja spēki ir vērsti uz to, lai nopelnītu iztikai un visnepieciešamākajām lietām. Drēbes vajadzētu mazgāt tikai pēc vajadzības, ja tās jau ir ļoti vajadzīgas.

Arī intīmas attiecības starp laulātajiem nav aizliegtas, ja viņiem ir vēlme turpināt ģimeni un iegūt ilgi gaidītos pēcnācējus.

Tautas ticējums vēsta, ka cilvēki, kuri šajā dienā iepērkas veikalos un tirgos, savā dzīvē piesaista pārticību un finansiālu labklājību. Ir iespējams arī atstāt žēlastības dāvanu nabadzīgajiem, lai tie, kam tā nepieciešama, lūgtos par jums.

Lasi vēl: Ko darīt, ja suns baidās no uguņošanas skaņas: zoopsihologa atbilde

Ko nevajadzētu darīt Ziemassvētku dienā

Šajos lielajos svētkos ir aizliegts lamāties un iesaistīties konfliktos un strīdos. Jūsu negatīvās domas var kļūt materiālas un piepildīties.

Tiek uzskatīts, ka Kristus dzimšanas gaišajos svētkos nedrīkst valkāt melnas lietas, jo tās simbolizē sēru tērpus. Vislabākā izvēle būs gaišu krāsu tērpu apģērbi.

Zem aizlieguma ir ballītes, kuru mērķis ir vulgāras izklaides, kā arī alkohola lietošana lielās devās.

Šajā dienā neejiet uz kapsētu, labāk atlikt mirušā apciemošanu uz citu dienu.

 

 

Leave a Comment