Pagatavojiet šo brīnumaino majonēzi svētkiem: “Olivjē” un “Siļķe kažokā” būs viegli kā pūka

Majonēze, visticamāk, ir jebkura Ziemassvētku un Jaungada vakara maltītes galvenais pavadonis. Nav brīnums, ka mēs visi uzreiz uzkrājam vairākus kilogramus un pēc tam visiem spēkiem cenšamies tos kilogramus nomest.

Ja vēlaties, lai jūsu svētku našķi būtu mazliet veselīgāki nekā parasti, pagatavojiet majonēzi paši: tajā noteikti nebūs kaitīgo piedevu, ko satur veikala mērce. Šādu majonēzi var pat pagatavot bez olām, kas mērcei piešķir papildu kalorijas.

Lai pagatavotu mājās gatavotu majonēzi, jums būs nepieciešami 300 ml augu eļļas, 150 ml piena, tējkarote sinepju, puse tējkarotes sāls un divas ēdamkarotes citrona sulas.

Lasi vēl: Mīlestības horoskops 2024 visām zodiaka zīmēm

Visus produktus izņemam no ledusskapja un pusstundu uzturam istabas temperatūrā. Pēc tam ar blenderi sajauc sviestu un pienu, un, kad masa sabiezē, pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Visbeidzot mērci vēlreiz samaisa.

Gatavo majonēzi labāk uzglabāt slēgtā traukā un ledusskapī. Svarīgi: to var uzglabāt ne ilgāk kā trīs dienas, tāpēc iepriekš aprēķiniet, cik daudz majonēzes jums būs nepieciešams.

Leave a Comment