Žūrija vienojusies par “Latvijas Lepnums 2023” laureātiem

Otrdien, 15.augustā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas jumta korē norisinājās mediju grupas “TV3 Group Latvija” sociālās atbildības projekta “Latvijas Lepnums” žūrijas sēde, kurā no 199 pieteikumiem tika izvēlēti desmit goda balvas laureāti 2023.gadā.

Svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies jau 20. reizi un kanālā TV3 būs redzama Latvijas Republikas proklamēšanas dienā 18.novembrī.

Žūrijas locekļi vairākas stundas garā sēdē izvēlējās pieteikumus, kas kļūs par 2023.gada balvas laureātiem. Izvēlēties esot bijis sarežģīti, jo lielākā daļa pieteikto stāstu varoņu būtu pelnījusi atzinību par pašaizliedzību un ieguldījumu sabiedrības labā.

Svinīgā godināšanas ceremonija ir kļuvusi par tradīciju, kas aicina novērtēt cilvēkus, kuri ik dienas ir mums līdzās, iepazīstinot ar stāstiem par izciliem, sirsnīgiem, labiem cilvēkiem, kuri ir tepat starp mums. Laureātiem apbalvojumu ceremonijas laikā pasniedz gan Latvijā atpazīstamas personības, gan arī balvu saņēmējiem svarīgi cilvēki, ar ko krustojušies dzīves ceļi.

“”Latvijas Lepnums” ceremonija ir terapeitisks pasākums visai mūsu sabiedrībai kopumā. Pirmkārt, mēs redzam, ka neesam vieni – ir labi un gaiši cilvēki, kas ir nomodā par citu cilvēku gan emocionālu, gan fizisku labklājību. Otrkārt, pateicoties šiem cilvēkiem, par normu kļūst dalīties ar savu laiku, darbu, naudu un siltumu. Liels paldies arī tiem, kas piesaka kandidātus. Mūsu mazā, mīļā Latvija kļūst arvien gaišāka!” stāsta TV3 ētera personība Evelīna Strazdiņa.

Žūrijas sastāvā šogad darbojas “TV3 Group Latvija” programmu direktore Elīna Jēkabsone, TV3 ētera personība Evelīna Strazdiņa, Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš, “Rimi Latvia” ārējās komunikācijas vadītāja Inga Bite, Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa, pianists, “Osokina Brīvības festivāls Ukrainai” dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs Andrejs Osokins, Iļģuciema cietuma priekšniece, pulkvede un 2022.gada “Latvijas Lepnuma” balvas ieguvēja nominācijā “Vairāk nekā prasa pienākums” Inna Zlatkovska, Dailes teātra direktors Juris Žagars un motosportists Matīss Karro.

Jau no šī gada maija līdz pat jūlija vidum grupa “TV3 Group Latvija” goda balvas saņemšanai aicināja pieteikt iedvesmojošus stāstus no visas Latvijas par līdzcilvēkiem, kuri ar pašaizliedzīgu, nesavtīgu un iedvesmojošu rīcību ir veicinājuši pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā.

“Latvijas Lepnuma” balvas ik gadu tiek piešķirtas ļoti dažādās nominācijās, uzsverot labo darbu daudzveidību. Pagājušajā gadā laureāti tika godināti kategorijās “Dižģimene”, “Jaunietis”, “Sirdsdarbs”, “Vairāk nekā prasa pienākums”, “Iedvesmotājs”, “Cilvēcība un drosme”, “Skolotājs”, “Novadnieks”, “Mediķis” un “Cilvēks cilvēkam”.

Leave a Comment