Eiropas Parlaments lems par marihuānas lietošanu medicīniskos nolūkos

Otrdien Eiropas Parlaments (EP) Strasbūrā debatēs par marihuānas lietošanu medicīniskos nolūkos, bet trešdien par to ir paredzēts balsojums.

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere (ETP grupa): “Uzskatu, ka medicīniskās marihuānas lietošana ārstniecības nolūkos ir atbalstāma, ja tā spēj atvieglot ciešanas un pat ārstēt. Savā ģimenē esmu pieredzējusi, ko nozīmē, kad visi pieejami līdzekļi smagu slimību ciešanu mazināšanai ir izsmelti. Šī rezolūcija nav par narkotiku legalizēšanu, bet gan par tālāku medicīniskās marihuānas izpēti un vienotu izpratni visā Eiropas Savienībā.”

EP mudina Eiropas Komisiju (EK) nodrošināt, lai pētījumi par medicīnisko marihuānu un tās izmantošanu Savienībā nekādā veidā neatbalstītu noziedzīgus narkotiku tīklus un neizraisītu to izplešanos.

Tāpat EK tiek aicināta sadarboties ar dalībvalstīm, lai nodrošinātu, ka droša un kontrolēta marihuāna, ko lieto medicīniskos nolūkos, var būt tikai tādu no marihuānas iegūtu produktu veidā, kam veikta klīniskā izpēte, regulatīvais novērtējums un apstiprinājums.

EP aicina Komisiju un dalībvalstis vairāk iesaistīties izpētes darbībās un veicināt inovācijas saistībā ar projektiem, kas attiecas uz marihuānas lietošanu medicīniskos nolūkos.

Papildu informācija:

Eiropas Parlamenta deputātes

Prof. Ineses Vaideres birojs

Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 12-3, Rīga,

Tālr.: +371 67205472

Pievienot komentāru