9.decembrī Ziemupē atklās Ziemassvētku vecīša un Rūķupes Rūķu jauno sezonu

Šogad no 9. decembra līdz decembra izskaņai Rūķupē, Ziemupes jūrmalā Pāvilostas novadā, ciemiņus gaidīs Ziemassvētku vecītis un Rūķupes Rūķi. Īpašs notikums – Ziemassvētku vecītim sava marka, kuras prezentācija plānota Jaunās sezonas atklāšanas svētkos.

Atklāšanas pasākums norisināsies 9. decembrī no plkst. 14.00. Viens no svarīgākajiem notikumiem būs īpašās Ziemassvētku vecīša markas prezentācija, kura tapusi pateicoties Pāvilostas novada domes atbalstam. Marka būs pieejama tikai Ziemupē un tā būs īpašā Rūķupes sūtījumu atpazīšanas zīme. Markas fotogrāfijas autors ir portāla tvnet.lv fotogrāfs Jānis Škapars. Svētku īpašās viešņas būs atraktīvās folkloras kopas “Atštaukas” dalībnieces.

Arī šogad lielus un mazus bērnus ciemos gaidīs ponijs Kriksis, rotaļas un sirsnīgas sarunas ar Ziemassvētku vecīti, būs iespēja izzināt Rūķupes vēsturi mītiskajā Rūķu takā, iemācīties ko jaunu un interesantu rūķotavās, kur savas prasmes rādīs un mācīs dažnedažādi Rūķi. Būs iespēja baudīt garšīgās un veselīgās Rūķupes tējas un Rūķenes Kadiķogas smaržīgās piparkūkas. Kā arī varēs nosūtīt skaistu pastkarti un iegādāties kādu suvenīru vai dāvanu svētkos.

Ziemassvētku vecītis un Rūķi ciemos Rūķupē, Ziemupes jūrmalā gaidīs līdz pat decembra beigām. Darba dienās un vakaros ciemos gaidīti kolektīvi, grupas un pulciņi, savukārt sestdienas un svētdienas atvēlētas ģimenēm. 28. decembrī pl.13 Rūķupē ar Kultūras ministrijas un Kurzemes NVO centra atbalstu gaidāms īpašs notikums – Lietuviešu valodas diena. Šai dienā radošās darbnīcās tiks meklēts un izcelts valodām kopīgais – vienkāršo vārdu darināšanas darbnīcas, līdzīgo vārdu domino, valodu orientēšanās sacensības rūķu stilā, norādēm latviešu un lietuviešu valodā savstarpēji mijoties, tādējādi veicinot savstarpējo komunikāciju, un citas aktivitātes.

Pieteikšanās ciemos un sīkāka informācija, zvanot Rūķim Plānotājam t.29400470.

Vairāk: www.facebook.com/rukupesruki

Informatīvais atbalstītājs – Rūķzemes radio – Kurzemes radio.

Papildu informācija:

Rūķis Rakstītājs – Daina Vanaga

Ziemassvētku vecīša preses sekretāre

Biedrība “Ziemupīte”

t. 26107720

Leave a Comment