7 medicīniski iemesli, kāpēc vajag pēc iespējas biežāk apskauties ar tuviniekiem

Tie palīdz atbalstīt skumstošo.

Katrs cilvēks bēdas izjūt savādāk. Zaudējuma apstākļi var būt dažādi, un emociju pakāpe arī mēdz būt dažāda.

Pieskārieni vai apskāvieni bieži daudz vairāk palīdz atvieglot skumjas, nekā vārdi. Skumstošie bieži vien nevar noformulēt, tieši kāds atbalsts viņiem ir nepieciešams, bet neizteikta līdzcietība, ko sniedz apskāviens, strādā labāk nekā vārdi.

Apskāvieni dara cilvēku laimīgāku.

Dopamīns ir vēl viens hormons, kas izdalās apskaujoties. Zems šī hormona līmenis ir saistīts ar depresiju un ilgstošu neiroloģisko disfunkciju. Pētījumi liecina, ka dopamīns veicina motivāciju un spēju pieņemt racionālus lēmumus.

Konflikti attiecībās starp cilvēkiem ir neizbēgami; apskāvieni – tas ir veids, kā atrisināt šos konfliktus un uzlabot partneru pašsajūtu. Turklāt regulāri apskāvieni ievērojami samazina ilgtermiņa emocionālās sekas, ko rada konflikti, un paaugstina pašvērtējumu.

LASI VĒL: Izslēdza gaismu un aizgāja gulēt. Pēkšņi, nakts vidū, kaut kas mīksts pieslīdēja pie vaiga

Tie stiprina imunitāti.

Stress apdraud imūnsistēmu, padarot mūs uzņēmīgākus pret slimībām.

2015.gadā veiktajā pētījumā tika apskatītas sociālā atbalsta un gādīga kontakta fiziskās sekas, ārstējot saaukstēšanos. Subjekti tika pakļauti vīrusa ietekmei, pēc tam to simptomus un slimošanas ilgumu fiksēja zinātnieki.

Tie, kuri bieži apskāvās, ar vīrusu saslima mazāk, un, ja viņi tomēr saslima, tad viņiem bija daudz mazāk nopietnas saslimšanas pazīmes. Viņi arī ātrāk izveseļojās, nekā tie, kuriem nebija nekāda sociālā atbalsta un regulāri apskāvieni.

Apskāvieni palīdz uzveikt bezmiegu.

Kad jūs apskaujaties, jūs labāk guļat. Apskāvieni palīdz jūsu ķermenim apstādināt hormona kortizola izstrādi.

Kortizols ir hormons, kas atbrīvo visas stresa sajūtas jūsu ķermenī. Tādējādi jūs atbrīvojaties no stresa! Bet stress ir galvenais bezmiega iemesls.

Biežāk apskaujaties!

Pievienot komentāru