7 iemesli, kādēļ nevajadzētu mest laukā sīpolu mizas

Sīpolu mizas palīdz vēnu varikozes ārstēšanai

Interesants ir fakts, ka ar sīpolu mizām iespējams cīnīties pret sāpēm kājās un vēnu varikozi. Aplejiet divas ēdamkarotes sīpolu mizu un divas ēdamkarotes kumelīšu ziedu ar divām glāzēm ūdens, vāriet šo visu apmēram 15 minūtes. Ļaujiet maisījuma 5 stundas ievilkties, bet pēc tam ūdens peldē iztvaicējiet pusi maisījuma. Atlikušo ekstraktu iemasējiet problēmzonās.

Nogurumu un sāpes kājās veiksmīgi spēj noņemt vēl viens līdzeklis – sīpolu mizu eļļa. Lai to pagatavotu, smalki sasmalciniet saju sīpolu mizu un pievienojiet tiem klāt divas ēdamkarotes olīveļļas vai vīnogu kauliņu eļļas. Noturiet šo maisījumu 10 – 12 dienas stikla vai keramikas traukā.  Ar šo eļļu 2 – 3 reizes nedēļā veiciet kāju masāžu.

Sīpolu mizu novārījums atbrīvos no alerģijām

Sīpolu mizu novārījums atbrīvos no alerģijām, kā arī attīrīs organismu no šlakvielām. Jums atliek vien apliet sīpolu mizas ar verdošu ūdeni, vārīt to 10 – 15 minūtes. Tad atdzesējiet un nokāsiet maisījumu. Lietojiet šo maisījumu vairākas reizes dienā pa 2 – 3 ēdamkarotēm.

Sīpolu mizu nostādījums lieliski uzlabo matu augšanu

Sīpolu mizu nostādījums tik tiešām uzlabo matu augšanu, sniedzot tiem neatvairāmu mirdzumu un  veselīgu izskatu. Aplejiet sīpolu mizas ar vārītu istabas temperatūras ūdeni (vēlams to darīt traukā, kas nav metāla; attiecība 1:2). Uzlieciet virsū vāciņu un noturiet šādi 12 stundas. Katru reizi pēc mazgāšanās apsmidziniet ar šo maisījumu matus. Vēlamais lietošanas ilgums: 2 – 3 nedēļas.

Šim nostādījumam nav specifiska aromāta, tādēļ jūs to droši varat lietot jebkad, nebaidoties par nepatīkamu smaku.

Sīpolu mizas kā lieliska pārtikas krāsviela

Sīpolu mizas ir ne tikai nekaitīga, bet arī veselīga pārtikas krāsviela. Visiem ir labi zināms, ka ar sīpolu mizām iespējams krāsot Lieldienu olas, taču ar to vien viņu īpašības nebeidzas. Piemēram, daudzas saimnieces krāso buljonus, lejot tiem klāt caur marli nokāstu sīpolu novārījumu. Tāpat ir iespējams likt katlā nenomizotus sīpolus. Tādā veidā ēdiens iegūs skaistu un zeltainu nokrāsu.

Sīpolu mizas ir lielisks palīgs augu kopšanā

Sīpolu mizu nostādījumu izmanto kā istabas augu barības vielu avotu, attīrot tos no dažādām baktērijām un citiem kaitēkļiem. To var droši izmantot arī kā mēslojumu. Līdzeklis pagatavojams ārkārtīgi viegli – litra burciņā lieciet glāzi sīpolu mizu, aplejiet ar verdošu ūdeni, un ļaujiet masai nostāvēt kādas 24 stundas. Pēc norādītā laika masu nokāsiet un ar apstrādājiet ar to savus istabas augus, īpaši uzmanību pievēršot augu lapām. Pēc 24 stundām nomazgājiet augu lapas ar tīru ūdeni.

Ja jums ir savs personīgais dārziņš, tad ļoti labs līdzeklis būs sīpolu miza novārījums – ar to var laistīt savus augus. Īpaši laba šāda procedūra ir burkāniem un tomātiem. Pieredzējuši dārzkopji iesaka izmantot sīpolu mizu novārījumus pat gurķiem, kad tiem sāk dzeltēt lapas.

avots

Pievienot komentāru