6 iemesli atteikties no sarkanvīna

Glāze vīna pie pusdienām vai vakariņām vairs nešķiet nekas neparasts un tiek uztverts kā patīkams bonuss gardam ēdienam.

Bet izrādās, ir vairāki iemesli, lai attiektos no šī dzēriena baudīšanas.

Ārsti vienbalsīgi saka: drošu alkohola devu nav. Tajā pašā laikā ik pa laikam parādās pētījumi, kas runā par sarkanvīnā esošo antocianīnu un flavonoīdu priekšrocībām. Kas notiks, ja pilnībā izslēgsiet šo dzērienu no uztura? Eksperti saka, ka šāda lēmuma sekas ir tikai pozitīvas.

Tu zaudēsi svaru

Pirmkārt, vīnam ir diezgan daudz kaloriju – it īpaši, ja ņemat saldo un pussaldo veidu. Otrkārt, alkohols pamodina apetīti – cilvēks, lietojot alkoholu, parasti apēd daudz vairāk, nekā viņam vajag. Turklāt jūsu vielmaiņa palēninās – tas var izraisīt arī papildu mārciņas.

Samazinās vēža slimību risks

PVO eksperti alkoholu klasificē kā 1. grupas kancerogēnu. Tas nozīmē, ka vīns, sadaloties organismā, veido savienojumus, kas bojā DNS. Tie palielina risku: mutes, aknu, balsenes, kolorektālo un krūts vēža risku.

Jūsu aknas jutīsies labāk

Ar katru vīna glāzi mirst vairāki simti aknu šūnu. Dzeršana palielina šī orgāna iekaisuma risku – smagos gadījumos attīstās nopietnas slimības, jo īpaši alkoholiskais hepatīts, steatoze, fibroze, ciroze. Var rasties taukaino aknu slimība.

Turpinājumu lasirt nākamajā lapā!

Pievienot komentāru