5 veidi, kā no rīta pamosties laicīgi

Lai arī kā reizēm gribās no rītiem ilgāk pagulēt un no gultas izkāpt ir ārkārtīgi grūtu, izrādās, var iemācīties pamosties no rīta.

Lūk, 5 veidi, kas palīdzēs jums no rīta pamosties ātrāk.

Izvēlieties labāko laiku

Tautā pareizi ir teikts: kas agri ceļas, tam Dievs dod labumu. Neatkarīgi no hronotipa pūcei un cīrulim hormonālā aktivitāte paaugstinās vienā un tajā pašā laikā – no 5 līdz 8 rītā. Pat pūce, ja būs jāceļas 6 no rīta un būs iespēja vēl stundu pagulēt, diez vai vēlēsies to darīt. Tādējādi līdz plkst. 8.00 adrenalīna saturs asinīs sasniedz maksimumu, un visaugstākais testosterona līmenis ir no plkst. 7.00 līdz 9.00. Tātad patiesībā ikviena cilvēka organisms ir ieprogrammēts celties agri.

Meklējiet īsto modinātāju

Kādus vien modinātāju modeļus nav izgudrojuši mūsdienu ražotāji, lai atvieglotu to cilvēku ciešanas, kuri ienīst bezjūtīgo mehānikas zvanīšanu! Un tas ir saprotami – kurš gan gribētu mierīgi klausīties rupju, šausmīgu, nekaunīgu un nežēlīgu skaņu cauri svētlaimīgam miegam. Jūs jau esat stresā, pirms pamosties.

Kā alternatīvu var ieteikt modinātājus, kas noteiktajā stundā ietver ūdens liešanas skaņas, bērnu smieklus, putnu dziesmas. Tiesa, mazu bērnu vecāki šajā brīdī var pasmieties: zem krītoša ūdens un putnu dziesmām miegs ir vēl saldāks. Taču nopietni negulošam cilvēkam vispirms jārēķinās ar miega daudzumu, un tikai tad – ar modinātāju.

Protams, tas ir individuāls jautājums. Ja asās mehānikas skaņas patiešām uzdzen jums zosādu, jums būs jāizvēlas kaut kas maigāks. Atkal pēc savas gaumes: tiem, kas dzīvo privātmājā mežā vai netālu no parka, zaru šalkoņa vai putnu dziesmas diez vai būs modinātājs.

Lasi vēl: Kāpēc pakārt dilles virs mājas durvīm: tautas ticējumi

Tas pats attiecas uz bērnu smiekliem (vai tie spēs pamodināt tēvu, kurš pieradis pie savu bērnu smiekliem), un citām līdzīgām skaņām. Starp citu, bērni paši ir lieliski “modinātāji”: viņiem ir pareizi strādājošs bioloģiskais pulkstenis, tāpēc viņi vienmēr pamostas stingri laikā, un, ja vecāki ir apmierināti ar šo celšanās laiku, var viņus tikai apsveikt.

Bet tiem, kuriem nu nekādi neizdodas izkāpt no gultas neatkarīgi no modinātāja skaņas, ieteicams vienkārši vakarā modinātu nolikt pāris metrus no gultas, jo tad no rīta jūs vienkārši būsiet spiesti izkāpt no gultas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment