5 sievietes, kurām nācās uzdoties par vīriešiem, lai darītu to, kas viņām patīk

Mūsdienās sievietēm un vīriešiem ir vienādas tiesības, tostarp tiesības ieņemt noteiktus amatus un apgūt profesiju. Tomēr šī vienlīdzība parādījās ne tik sen, un agrāk daudzi nodarbošanās veidi skaistā dzimuma pārstāvēm bija vienkārši nepieejami.

Tomēr dāmas bieži vien negribēja samierināties ar šo realitāti, tāpēc spēra izmisīgu soli – izlikās par muižniecēm un nodarbojās ar savu iecienīto nodarbošanos, un dažkārt guva lieliskus panākumus.

Rena Kanakogi

Kad Rena Kanakogi pirmo reizi domāja par džudo karjeru, un tas bija pagājušā gadsimta vidū, šajā sporta veidā sievietēm vispār nebija paredzēts iesaistīties. Tomēr tieši viņai izdevās visu mainīt, kad Ņujorkā notikušajā džudo čempionātā viņa, izliekoties par vīriešu kārtas sportisti, uzvarēja visus savus pretiniekus.

Tomēr, tiklīdz kļuva zināms viņas dzimums, viņai mēģināja atņemt zelta medaļu. Taču Rena tik un tā saņēma godīgā cīņā pelnīto apbalvojumu, lai gan citā formā: viņas stāsta rezonanse beidzot pavēra iespēju sievietēm kļūt par profesionālām džudistēm.

Nadežda Durova

Vēsturē šī drosmīgā sieviete iegājusi kā Aleksandrs Aleksandrovs, jo viņai nācās gadu desmitiem slēpt savu dzimumu publiskajā telpā. Nadežda Durova piedzima vēl Katrīnas Lielās laikā, un sākumā bija parasta meitene, kas jau jaunībā ieguva ģimeni.

Lasi vēl: Austrumu saderības horoskops: kas ir jūsu ideāls partneris

Tikai viņa negribēja samierināties ar savu sievas lomu, tāpēc nolēma izlikties par vīrieti un uzsākt militāro dienestu. Nadežda pat bija guvusi kaujas pieredzi un cīnījās kopā ar citiem karavīriem. Un pat tad, kad viņa pēc ievainojuma tika atmaskota, imperators Pāvils I personīgi deva atļauju viņai palikt dienestā ar Aleksandra vārdu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment