3 nepatikšanas, kas visbiežāk rodas ģimenes tikšanās reizēs

Daudzi no mums labi apzinās, ka dzimšanas dienas, jubilejas, gadadienas, kāzas, brīvdienas – īsi sakot, jebkurš gadījums, kad visa ģimene sanāk kopā paplašinātā lokā, ir visai divdomīgs laika pavadīšanas veids.

Kad vienā telpā, pie viena galda satiekas cilvēki, lai arī radinieki, bet ar atšķirīgiem raksturiem un uzskatiem par dzīvi, pār kuriem gulstas pagātnes un nereti arī pašreizējo strīdu nasta, atmosfēra var viegli sakarst.

Kas var notikt?

Provokācijas

Šī ir ļoti populāra taktika, kas ļauj ar šķietami nevainīgiem jokiem un piezīmēm mulsināt, sabojāt garastāvokli un kopumā likt apšaubīt savu normalitāti. Tā darbojas īpaši efektīvi, ja provokators zina jūsu sāpīgos punktus un “uzspiež” uz tiem.

Lasi vēl: Pārstās zvanīt: vienkāršs veids, kā atbrīvoties no telefona krāpnieku zvaniem

Piemēram, radinieks, kas sēž jums pretī, var šķietami pavisam labdabīgi, smejoties, bezgalīgi aizrādīt par jūsu lieko svaru un pārāk lielo apetīti, lai gan patiesībā abi šie aspekti ir normāli.

Apšaubāmi komplimenti

“Kopš tu beidzot dabūji darbu, tu izskaties labāk” vai “Šī kleita tev labi izskatās. Man bija līdzīga, bet es to atdevu labdarībai”, ir piemēri dubultas nozīmes komplimentiem, uz kuriem tu parasti nezini, kā atbildēt.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment