10 veidi, kā pārvarēt nedrošību un kļūt veiksmīgam ikvienā – gan biznesā, gan darbā

Pilnveidojiet savas kompetences

Būt savā vietā, labi darīt to, kas tev patīk, kļūt par kvalificētu savas jomas ekspertu ir viena no galvenajām veiksmīga cilvēka īpašībām.

Lai kļūtu veiksmīgs, jums noteikti būs nepieciešama kompetence jomā, kurā gatavojaties darboties. Eksperts brīdina, ka, ja tirgū ienāksiet bez zināšanām un sakariem, jūs, visticamāk, aiziesiet ar tukšām kabatām.

Nebaidieties no kļūdām

Atcerieties, ka ideālu cilvēku nav, katram ir tiesības kļūdīties. Mazāk uzmanības pievērsiet apkārtējo viedoklim – cilvēks, kurš vienmēr domā par to, kādu iespaidu viņš atstāj uz citiem, neizlaiž iekšējo spriedzi. Šādam cilvēkam ir grūti būt pārliecinātam un kļūt veiksmīgam.

Atcerieties, ka apkārtējie ir tādi paši cilvēki kā jūs. Ļaujiet sev un citiem kļūdīties. Iemācieties pieņemt kļūdas, iesaka Vadims Lobovs. Svarīga ir nevis kļūdu neesamība kā tāda – tās noteikti gadīsies ikvienam, bet gan spēja sagremot pat negatīvo pieredzi un vēlme to neatkārtot.

 

Pastāvīgi analizējiet un slavējiet sevi

Analizējiet katru savu soli ceļā uz panākumiem: ko un kā jums izdevās sasniegt, kāpēc kaut kas neizdodas, kā jūs varat labot situāciju? Esiet elastīgi un gatavi pārmaiņām, pēc vajadzības koriģējiet savu rīcības plānu.

Tajā pašā laikā nekritizējiet sevi un neapvainojiet sevi par katru neveiksmi. Pašmobilitācija nepalīdzēs jums kļūt veiksmīgam. Izņemot neirozi un vilšanos dzīvē, šādā veidā jūs neko nepanāksiet. Pat par maziem sasniegumiem uzslavējiet sevi – lielais ceļojums sākas ar maziem soļiem.

Mainiet savu ķermeņa valodu

Uzvedieties tā, it kā jums jau būtu veicies. Pacelta galva, taisna stāja un skaidra rīcība parāda jūs citiem kā pārliecinātu cilvēku. Stingrs rokasspiediens, mierīga balss, atklāta stāja un tiešs skatiens sarunu biedra acīs palīdzēs iegūt interesi par jums kā par spēcīgu cilvēku.

Mēģiniet vizualizēt situācijas, kurās jums vajadzētu justies pārliecinātam. Mājās mēģiniet, kā jūs rīkosieties noteiktos apstākļos. Pievērsiet uzmanību sava ķermeņa reakcijām: kad jūtaties ne savā vietā, saspringts, saspringts? Droši mēģiniet savu rīcību pie spoguļa vai ģimenes locekļu klātbūtnē.

Nesalīdziniet sevi ar citiem un neesiet skaudīgs

Vērojot veiksmīgus cilvēkus, jūs redzat gatavo rezultātu. Taču tikai retais aizdomājas par to, kādu ceļu cilvēkam nācās iziet, lai kļūtu veiksmīgs, kādas grūtības viņš pārvarēja un cik daudz darba ieguldīja, lai sasniegtu rezultātu.

Ja jūs pastāvīgi salīdzināsiet sevi ar citiem, jūs iekritīsiet mazvērtības slazdā. Katram cilvēkam dzīvē ir atšķirīgi apstākļi, kas parasti paliek apslēpti no redzesloka. Atcerieties – katram ir savs ceļš uz panākumiem. Tas nesola būt viegls, un neviens nekad nav guvis panākumus bez smaga darba un pūlēm.

 

Trenējies

Sports vai hobijs var palīdzēt jums kļūt pašpārliecinātākiem, uzsver eksperts. Tā ir svarīga izeja, iespēja psiholoģiski noregulēties.

Panākumu gūšana jebkurā pasākumā cilvēkam sniedz lielu pašapziņu. Pat ja jūs protat adīt vai spēlēt ģitāru – tas dos jums spēku un palīdzēs gūt panākumus citās jomās.

 

Neaizmirstiet par veselību

Kļūstot veiksmīgam, jūs kļūsiet fiziski labā formā. Veselīgs uzturs, miegs un regulāras fiziskās aktivitātes padarīs jūs stiprāku un pārliecinātāku. Lai gūtu panākumus, jums nav jāstrādā visu diennakti. Noteikti izmantojiet atpūtas pauzes, veltiet laiku atpūtai un pastaigām.

 

Leave a Comment