10 pazīmes, kas liecina, ka ir pienācis laiks apmeklēt psihoterapeitu

“Es ienīstu to, kā es izskatos.”

Būt paškritiskam un vēlme mainīties uz labo pusi nav slikta lieta. Bet, ja jūs diezgan augstu (pēc ārējiem datiem) vērtē citi un jūs pastāvīgi esat neapmierināts ar sevi, un ja jums šķiet, ka, mazliet mainot sevi jūs dzīvotu pavisam citādi, tad tā ir psiholoģiska rakstura problēma. Tas nozīmē, ka kāds acīmredzami ir vainojams pie šāda jūsu vērtējuma. Bet kurš? Kur un kad tas ir noticis?

Lasi vēl: Psihologs pierāda, kā zaudēt svaru ar galda instrumentu palīdzību

“Es visu laiku jūtos vainīgs.”

Jūs esat mīksts kā plastilīns, jūs viegli pārliecināties par savu nepareizību. Jūs visu laiku atvainojaties. Jums šķiet, ka jūs kaut ko darāt nepareizi. Jūs, iespējams, neapzināties, ka līdzīgas sajūtas izjūtat regulāri. Tas nav normāli. Jums noteikti ir jārunā ar speciālistu.

“Es visu laiku iesaistos sāpīgās attiecībās.”

Viens un tas pats vīrieša/sievietes tips, katru reizi viena un tā pati konfliktsituācija ar partneri, intereses zudums, garlaicība, nepamatotas cerības – visa šī elle jūsu personīgajā dzīvē atkārtojas daudzas reizes. Visticamāk, problēma ir jūsu vecāki. Bet kas tieši tā ir? Iespēju varētu būt miljons, un ir svarīgi atrast tieši savējo.

“Es ļoti uztraucos pirms saskarsmes ar cilvēkiem.”

Tu dodies uz svarīgu tikšanos, un no uztraukuma tev trīc rokas. Tās turpina trīcēt arī pirms randiņa un pirms tikšanās ar draugiem, priekšniecību utt. Tā nav tikai jutīga vai kautrīga cilvēka pazīme, tā ir skaidra attieksme, kas ielikta tavās smadzenēs. Un to apzināties palīdzēs – bingo! – terapeits.

“Mani draugi par mani sūdzas.”

Jūs zaudējat draugus, attālināties no tuviniekiem, daži paziņas pēkšņi pēkšņi pārtrauc saziņu ar jums, pārstāj atbildēt uz telefona zvaniem un ziņām, vairs neaicina jūs uz tikšanās reizēm un kopīgiem braucieniem jebkur. Tā var būt zīme, ka esat pārsnieguši viņu pacietīgā draudzīgā atbalsta robežu kādā problēmā, ko paši absolūti nepamanāt. Un, ja apkārtējie diezgan bieži jums par to dod mājienu, tā ir zīme, ka ir pienācis laiks parunāt ar kādu, kurš izprastu jūsu uzvedības būtību.

 

Leave a Comment